Canal de vânzări, ce rol joacă proiectarea pentru clienții companiei

Vă invităm să citiți articol-ul "Canal de vânzări, ce rol joacă proiectarea pentru clienții companiei" și să lăsați un comentariu pentru a putea dezbate subiectul respectiv.

Un canal de vânzări reprezintă un model prin care este realizată o acțiune dorită. Poate fi o conversie, o achiziție sau abonarea la newsletter. E drumul pe care îl parcurge clientul din momentul în care aude de marcă până când face achiziția efectivă.

Modelele dvs. nu sunt menite să vândă nimic? De fapt, este aproape imposibil să realizeze vânzări dacă privitorul nu le-a mai văzut niciodată.

În articolul de astăzi de pe blog vom vorbi despre ceea ce trebuie să faceți. Fie că sunteți o persoană care se ocupă de web design, fie că cereți aceste lucruri de la un web designer.

Rolul pe care îl joacă website-ul dvs. în canalul de vânzări al companiei e important.

Prima impresie la interacțiunea cu un canal de vânzări

Prima impresie a vizitatorului despre conținut nu trebuie să conducă la o vânzare. Ar fi bine dacă s-ar întămpla, dar vizitatorul poate să nu știe sau nu-și dea seama ce face design-ul dvs.

Care este scopul principal în web design-ul dvs.? Este să facă o primă impresie memorabilă! Designul dvs. ar trebui să vă oprească vizitatorul din căutarea sa.

Să în convingă pe acesta să meargă pe pagina următoare. În acest fel crește timpul petrecut la o sesiune. Vizitatorul află mai multe despre brand și implicit despre afacere.

Practic, design-ul dvs. trebuie să acapareze atenția vizuală a privitorului. Mai mult, trebuie și să o mențină suficient timp pentru a trece la următoarea pagină, de la prima pagină.

La fel cum un ofițer de poliție flutură mâna care direcționează traficul, design-ul dvs. trebuie să fie atrăgător. Trebuie să stimuleze curiozitatea cu privire la ceea ce se întâmplă.

Ascultați cu atenție

În redactare, ascultarea este un element comun de înțelepciune convențională. Scopul primei propoziții este acela de a determina pe cineva să citească următoarea propoziție. Și așa mai departe până ajunge la final și va face o achiziție.

Design-ul are același mod de acțiune și funcționează alături de redactare pentru a obține același efect. Vânzarea este un proces care, de obicei, nu se întâmplă imediat.

Un canal de vânzări are mai multe elemente:

  • conștientizarea: clientul este conștient și știe de existența unui produs sau serviciu (de exemplu, servicii SEO);
  • interesul: clientul exprimă activ interesul pentru un produs sau grup de produse;
  • dorință: clintul aspiră la o anumită marcă sau la posesia unui anumit produs;
  • acțiune: se face ultimul pas pentru achiziția produsului sau conversia urmărită.

Oamenii trebuie să cunoască marca dvs. și dacă este relevantă sau nu pentru ei în mod specific. Puteți face acest lucru doar spunând o poveste convingătoare care este scrisă pe limba lor.

Pentru a începe procesul ei trebuie să fie dispuși să asculte ceea ce spuneți.

Canalele de vânzări au o poveste

Ca proprietar de afaceri, compania dvs. are o poveste pe care să o spună clienților. Această poveste este probabil mai lungă decât un logo sau o reclamă banner. Un canal de vânzări trebuie să își găsească locul în diverse strategii SEO.

Povestea trebuie să fie suficient de convingătoare în fața clienților. Pentru ca aceștia să își dorească să cumpere acel produs, povestea trebuie spusă treptat. Orice altă metodă scade întreaga experiență a vizitatorului.

Se pierde din start perspectiva unei posibile achiziții.

Gândiți-vă la ultima dată când ați mers la un film. Cum ar fi ca în locul filmului să apară regizorul și să prezinte, pe scurt, un rezumat al celor întâmplate. Inacceptabil, nu-i așa? Ați venit să vedeți o poveste, nu un tip care oferă mai multe detalii.

Cu toții căutăm povești la care ne putem raporta. Acele povești care oglindesc îndeaproape situația noastră și oferă o soluție adecvată pentru noi.

Cu cât achiziția este mai mare, cu atât aceasta devine mai importantă. Nu cumpărați o mașină de lux dintr-un anunț ce vizează o demografie complet diferită de cea proprie.

Direcționarea unei nișe este deosebit de importantă când există atât de multe opțiuni. Dacă nu găsesc ceea ce caută într-un singur loc, pot merge la alte 50 de afaceri din același domeniu.

În calitate de designer trebuie să vă asigurați că celelalte 50 de afaceri nu sunt la fel ca cea a clientul. Afacerea lui este diferită. E specifică pentru diferite categorii. Prin proiectare trebuie să se comunice „de ce” afacerea prezentată este cea mai bună opțiune.

Elementele unui canal de vânzări

Un canal de vânzări are mai multe elemente. Fiecare e important și are rolul său în achiziția finală a consumatorului. În funcție de aceste elemente putem intui dacă vizitatorii vor reveni sau nu pe website.

Elementele principale ale unui canal de vânzări sunt:

  • sursele de trafic (adică SEO, PPC, social media etc.);
  • partea superioară a canalului de vânzări (TOFU) care coincide cu stadiul tradițional de conștientizare;
  • mijlocul canalului de vânzări (MOFU) care descrie perspectivele în stadiul de examinare;
  • partea inferioară a canalului de vânzări (BOFU). Corespunde ultimelor etape ale ciclului de viață (adică decizie, conversie, achiziție);
  • căile de reangajare, reprezintă strategii și tehnici menite să recupereze perspectivele/oportunitățile pierdute. De obicei, se fac prin reclame de retargeting și e-mail marketing.

Canalele moderne de vânzări pot avea mai multe puncte de intrare. Înseamnă că oamenii pot intra în orice etapă a ciclului, pot pleca și intra din nou.

Acesta e motivul pentru care strategia de marketing digital necesită abordarea pe mai multe canale. Vor fi combinate mai multe surse de trafic și diferite tipuri de conținut. Toate acestea vor face ca vizitatorii ocazionali să devină „avocații” mărcii dvs.

Canal de vânzări: concluzie

Merită menționat faptul că, deși scopul proiectării dvs. nu poate fi acela de a face direct o vânzare, joacă totuși un rol esențial în procesul general de vânzare.

Fără proiectare, nimeni nu s-ar deranja să privească produsele sau serviciile oferite de client. Puteți atrage vizitatorii printr-un web design simplu și elegant.

Furnizați informații utile într-un limbaj ușor de înțeles.

Combinarea informației cu diferitele elemente de design va face un website mult mai atractiv. Pe lângă aspectul vizual atractiv, acesta va deveni interactiv. Ușurința în utilizare va atrage vizitatorii și pe alte pagini ale website-ului.

Cum ajută desenele și imaginile folosite publicul țintă al clientului dvs.? Aveți idei despre cum să îmbogățiți procesul de povestire pe care noi îl implicăm în activitate?

De multe ori echipele de dezvoltare web sunt mixte. Acolo povestea va fi spusă de un copywriter. Atunci când sunteți soloprenor trebuie să țineți cont și de aceste aspecte. Proiectarea trebuie să completeze armonios povestea pe care o spune marca și afacerea în mediul online.

Lasă un comentariu