Brand, cum vă puteți crea o prezență în mediul online

Vă invităm să citiți articol-ul "Brand, cum vă puteți crea o prezență în mediul online" și să lăsați un comentariu pentru a putea dezbate subiectul respectiv.

Pentru o prezență în mediul online aveți nevoie de o identitate de brand. Aceasta se construiește în timp cu o serie de acțiuni susținute și strategii de marketing online.

Știți ce este un brand, așa că nu o să vă plictisim cu o definiție standard. S-ar putea să aveți deja un brand, dar sunteți nemulțumit de acesta. Puteți începe o companie fără o marcă sau puteți avea o marcă, dar pur și simplu nu știți nimic despre ea.

În oricare dintre aceste scenarii, brandul dvs. necesită atenție.

Este unul dintre cele mai importante elemente ale afacerii. Pătrunde nu numai identitatea corporativă, ci și fiecare campanie de vânzări și marketing lansată vreodată.

Dacă aveți deja un brand, puteți lucra la el încercând să înțelegeți funcția acestuia. În caz contrar, aveți o opțiune importantă: construirea unui brand de la zero.

Acest ghid de pe blog vă va purta prin acest proces complex, dar stimulant. Vă va ajuta să găsiți setul perfect de caracteristici ale brandului pentru compania dvs.

De ce este important un brand?

Înainte de a cerceta detaliile, să stabilim de ce un brand este important în primul rând. Brand-urile mai puternice, cu prețuri mai mari, par că au un gust mai bun.

Conform testelor, nu există niciun avantaj inerent pe care îl are o marcă față de cealaltă.

Ideea este că un brand va fi remarcat imediat ca un produs, serviciu sau afacere mai bună decât unul necunoscut. Brandurile puternice și consecvente vând imediat mai bine.

Tind să încurajeze mai multă loialitate clienților și încep să funcționeze mai bine decât omologii lor. Dacă îți poți dezvolta suficient brand-ul, vei dezvolta un standard de la sine în ceea ce privește calitatea.

Deci, cum puteți construi un brand puternic pe cont propriu? Acesta este scopul acestui articol oferit de optimizare SEO Cluj. Rețineți că un brand nu are doar prezență online (deși sunt companii exclusiv online).

Părțile offline și online se vor completa reciproc.

Cum să porniți un brand?

În primul rând, trebuie să vă stabiliți în cadrul adecvat al minții. Construirea unui brand nu este un proces simplu, ușor, cu un singur pas, cum ar fi alegerea unei benzinării la care să alimentați.

Necesită o investiție de timp, efort și, în multe cazuri, bani. Dacă începeți cu mentalitatea potrivită, veți fi pregătiți pentru toate provocările care vor veni.

Branding-ul nu este locul pentru frugalitate. Nici din punct de vedere financiar, nici din punct de vedere al efortului. Fiți pregătiți să puteți oferi totul.

Gândiți-vă foarte bine. Dacă săriți la prima idee care vă apare în minte, nu e bine. Primele proiecte sunt întotdeauna groaznice. Sortați prin idei multiple și porniți doar cu ceea ce vă identifică.

Fiți pregătiți ca marca dvs. să fie peste tot. Brand-ul nu este ceva pe care îl lipești pe ușa din față și îl împingi în colțul website-ului. Prin necesitate, este prezent peste tot. Este în anunțuri, în profiluri sociale și chiar în biroul companiei.

Un brand definește identitatea de business.

Brand-ul dvs. este prezent peste tot. E important ca fiecare membru al echipei să înțeleagă și să accepte regulile. Orice rupere de coerență ar putea compromite eficacitatea generală.

În calitate de fondator sau proprietar al companiei, încercați să nu faceți ca brand-ul să fie dintr-o entitate separată.

Nu vă fie frică să primiți ajutor. Branding-ul este un efort serios și intens. Nu toți antreprenorii sau marketerii sunt capabili să facă acest lucru singuri. Dacă găsiți că experiența dvs. și capacitățile sunt limitate, nu vă fie frică să vă adresați pentru ajutor.

Imaginea de ansamblu

În primul rând, vrem să acoperim „imaginea de ansamblu” în optimizare SEO. Chestiunile de SEO tehnic reprezintă doar o fracțiune din ceea ce este de fapt clasamentul de căutare.

Scopul SEO este de a crește vizibilitatea căutării care la rândul ei crește traficul.

Google clasează website-urile pe baza unei combinații de două categorii: relevanță și autoritate. Relevanța se referă la cât de bine satisface conținutul unei pagini nevoile și așteptările utilizatorului. Autoritatea e o măsură despre cât de fiabilă sau autoritară e sursa conținutului.

Tactica dvs. va implica o construire a autorității, creșterea relevanței pentru întrebările vizate sau pentru ambele, pe trei domenii principale de optimizare:

  • SEO on-page. Optimizarea on-page este procesul de a face website-ul dvs. mai vizibil, mai autoritar și mai ușor pentru Google. Multe dintre aceste modificări și strategii implică modificări tehnice ale website-ului. Inclusiv ajustări la codul de backend și alte modificări structurale ale website-ului;
  • marketing continuu prin conținut. Marketing-ul prin conținut este cel mai bun mod de a-ți construi autoritatea și relevanța în timp. Veți avea șansa să alegeți subiecte și să optimizați expresiile de cuvinte cheie pe care le va folosi publicul țintă și, simultan, să creați conținut care să vă demonstreze autoritatea;
  • SEO off-page (link building). Optimizarea off-page este o colecție de tactici pentru a promova conținutul pe website și pentru a-ți îmbunătăți autoritatea prin construirea de link-uri către website. Cantitatea și calitatea legăturilor îndreptate către website-ul dvs. au o influență directă asupra autorității percepției website-ului.

Cum să optimizați un brand pentru motoarele de căutare

Optimizarea SEO, pentru persoanele din afară, este o activitate frustrantă și complicată. Google nu publică modul în care funcționează algoritmul său (deși ne oferă indicii utile). Există sute de variabile tehnice independente care pot determina modul în care se poziționează website-ul.

Nu aveți experiență în programare sau construirea website-urilor? Termenii tehnici, cum ar fi titluri meta, structura website-ului și hărțile XML pot părea dificili.

Deși este adevărat că experiența se plătește, un novice nu va obține aceleași rezultate ca cineva cu experiență. Realitatea este că SEO poate fi ușor de învățat, dar aveți nevoie de multă practică.

Optimizarea unui nume de brand pentru motoare de căutare necesită timp și muncă.

Majoritatea sfaturilor din acest articol se vor concentra pe un „nume de brand”. Termenul este asemănător numelui companiei sau organizației dvs. Rețineți că aceleași strategii pot fi aplicate la numele de marcă al unui anumit produs sau serviciu.

Crearea unui nume de brand unic

În primul rând, obiectivul este să creați un nume de brand care să fie memorabil și unic. Factorul „unic” al ecuației e important, deoarece vă diferențiază față de concurență.

Aveți o versiune ușor modificată a numelui de marcă al unui concurent? Traficul potențial ar putea deveni confuz. Factorul „memorabil” este important pentru a încuraja mai multe căutări în general.

Nu vă grăbiți în decizia de marcă. Acest nume este probabil cel cu care veți rămâne mult timp. Petreceți ceva timp perfecționându-l cu adevărat.

Asocierea numelui cu industria

Pe lângă crearea unui nume de brand care să fie memorabil și unic, veți dori să includeți câteva cuvinte cheie și expresii care au legătură cu industria dvs.

Veniți cu un slogan pentru brandul dvs. care definește clar ceea ce faceți. Există două motivații majore legate de căutare în acest sens.

Limbajul din domeniu va face ca brandul dvs. să apară mai probabil în căutările legate de industrie. Căutătorii care intră văd numele și/sau eticheta în rezultatele căutării. Vor avea mai multe șanse să facă click pe link-ul dvs. și să înțeleagă exact ceea ce faceți.

Considerații de identitate pentru brand-ul dvs. online

Pe măsură ce dezvoltați (revizuiți) brand-ul, trebuie să luați în considerare și să identificați câteva elemente. Fiecare este important pentru o dezvoltare completă în mediul online.

1. Viziune și valori

Acestea reprezintă ceea ce e cel mai important pentru compania dvs. Viziunea este punctul culminant al obiectivelor și misiunea centrală. Valorile sunt caracteristicile brand-ului, permițând îndeplinirea eficientă a acestor obiective.

Viziunea poate fi exprimată și reiterată subtil. Valorile ar trebui să devină evidente prin utilizarea limbajului și prin prezentarea ideilor.

2. Formalitate și informalitate

Va trebui să decideți unde se încadrează vocea brandului dvs. în spectrul formalității și informalității. Formalitatea necesită respectarea strictă a regulilor gramaticale, propoziții complete și detaliate și o structură logică simplă.

Informalitatea nu are o astfel de structură. Permite mai multe fraze colocviale, cuvinte și structuri neconvenționale pentru a transmite mesaje.

Formalitatea este adesea considerată mai potrivită, câștigând mai mult respect din partea cititorilor. Dar, poate fi văzută și ca rigidă sau impersonală.

În schimb, informalitatea e mult mai conversațională și abordabilă. Pe de altă parte, poate fi văzută ca fiind imatură sau neexperimentată.

Luați în considerare principalele dvs. demografii. În funcție de grupul de clienți și natura produsului/serviciului, puteți folosi ambele abordări.

3. Emoțional și rațional

Acesta este un alt aspect important de luat în considerare pentru marca dvs. S-ar putea schimba ușor în funcție de scopul și mediul dvs.

Comunicările bazate pe emoție încearcă să convingă cititorii și urmăritorii, apelând la emoții. Comunicările bazate pe logică, pe de altă parte, folosesc apeluri logice și raționale.

Fiecare companie trebuie să folosească atât mesageria emoțională cât și cea rațională pentru a transmite idei. Unele mărci vor câștiga valoare folosind o variantă mai mult ca cealaltă.

4. Umorul și sarcasmul

Unii experți în branding folosesc umorul și informalitatea în mod interschimbabil. Glumele și limbajul plin de umor pot fi clasificate ca informale.

Cu toate acestea, factorii de umor și sarcasm sunt separați. Pot fi încorporați indiferent de cât de informal sau formal este brand-ul dvs.

Nivelul de umor pe care îl adoptă brand-ul dvs. trebuie să fie direct legat de cât de personalizabil doriți să pară. Dacă doriți ca brand-ul să pară foarte abordabil, includeți mai mult umor.

Dacă doriți ca brand-ul să pară mai serios, mai puțin umor este potrivit. Indiferent de direcția pe care o alegeți, asigurați-vă că utilizați umor în mod corespunzător.

5. Personalitate în brand

Poate părea ciudat să ai o categorie separată pentru „personalitate”. O mare parte din identitatea brand-ului poate fi descrisă ca personalitate.

Folosim „personalitate” pentru a descrie caracteristicile personale ale brand-ului dvs. Dincolo de factorii simpli de identificare.

Gândiți-vă cum ar fi brand-ul dvs. dacă ar fi o persoană.

Cum arată brand-ul dvs.? Cum interacționează cu ceilalți? Imaginați-vă că interacționați cu brand-ul dvs. într-o conversație. Este mai tânăr sau mai în vârstă decât dvs.? Brand-ul este masculin sau feminin?

Probabil că este o prostie să vă gândiți la brand-ul dvs. în astfel de termeni. E un exercițiu foarte util în identificarea trăsăturilor definitorii ale personalității acestuia.

6. Afișarea și prezentarea

Afișarea și prezentarea sunt forme opuse de comunicare. Toate brand-urile se vor baza pe ambele la un moment dat. Cu toate acestea, cele mai multe brand-uri vor favoriza una în detrimentul alteia.

Alte brand-uri se bazează pe mesaje explicite, adesea scrise, pentru a descrie capacitatea lor. Această abordare poate funcționa și ea. Va trebui să găsiți echilibrul potrivit pentru compania dvs.

7. Conservator sau liberal

Nu vorbim aici despre cât de conservator sau liberal este brand-ul. Politica nu ar trebui să fie deloc un factor de luat în considerare. Aici, conservator și liberal se referă la cât de dornic e brand-ul de a încerca și experimenta lucruri noi.

Start-up-urile sunt companii mai liberale. Trec prin schimbări radicale ale mediilor, mesajelor și formatelor fără să se gândească prea mult.

Factori de conștientizare pentru un brand

Alți factori de brand sunt mai „alunecoși”. Sunt subiectivi, deschiși la interpretare și dificil de măsurat într-un fel tangibil. Ceea ce este mai rău e că acești factori sunt la fel de importanți.

Totuși, concentrați-vă asupra următorilor cinci factori. Puteți obține o interpretare mai bună asupra poziției de conștientizare a brand-ului dvs.:

  • indicatorii sociali. Susținem ferm prezența pe social media. Însă, trebuie prudență atunci când ajungem la interpretarea datelor. Putem obține interacțiuni cu un public mult mai extins decât grupul țintă;
  • trafic organic. Acesta măsoară vizitatorii care v-au găsit cu ajutorul motoarelor de căutare. Pentru conștientizarea mărcii este mai bine să măsurați traficul direct. Este format din persoane care merg direct pe website, fie printr-un marcaj sau o intrare URL directă;
  • mențiunile. Acest lucru este dificil de măsurat în mod cuprinzător. Puteți obține o înțelegere generală despre locul în care vă aflați pe piață;
  • angajamentul. Este o măsură indirectă de conștientizare a mărcii. Cititorii care se angajează cu brand-ul pot interacționa pentru prima dată. Interacțiunea e un indiciu că sunteți conectat cu membrii dvs.;
  • recenzii, mărturii și comentarii. Măsurarea și urmărirea numărului de comentarii pe care le primește afacerea dvs. oferă două avantaje. În primul rând, arată că recenzorul în cauză este intim familiarizat cu marca. În al doilea rând, arată modul în care publicul răspândește conștientizarea brand-ului către alții.

Concluzie

Lucrând împreună, valorile de mai sus vă pot oferi o imagine oarecum exactă a nivelului de conștientizare a brand-ului dvs. Sau cel puțin o privire asupra impactului în cadrul demografiei cheie.

Urmăriți-le pe o perioadă lungă de timp, comparând cifrele lună cu lună. Observați dacă strategiile de conștientizare au un impact substanțial.