Prima pagină, strategii SEO și cele mai bune practici

Vă invităm să citiți articol-ul "Prima pagină, strategii SEO și cele mai bune practici" și să lăsați un comentariu pentru a putea dezbate subiectul respectiv.

Prima pagină a website-ului dvs. este primul lucru pe care Google îl vede atunci când vă accesează website-ul. În majoritatea cazurilor, este cea mai importantă pagină a website-ului dvs.

Pagina de pornire e responsabilă în furnizarea de vizitatori noi la o privire de ansamblu la nivel înalt. Pe de altă parte este și pagina unde Google acordă prioritate atunci când vă inspectează domeniul.

În multe feluri, construirea unei strategii în jurul paginii de pornire e o ancoră pentru restul abordării SEO. O pagină de internet mai robustă, cu rang superior, va duce la pagini de rang mai ridicat în domeniul dvs.

Dacă prima pagină e mai bună, va crește rata de conversie, website-ul fiind mai rentabil.

Majoritatea oamenilor se luptă cu optimizarea paginii de pornire pentru servicii SEO. În acest articol de blog vă vom învăța elementele de bază care acoperă două domenii principale.

Ambele sunt necesare dacă doriți ca pagina de pornire (și restul website-ului) să se claseze în top.

Conținutul de pe prima pagină

Conținutul de pe prima pagină este ceea ce Google „vede” atunci când vă indexează website-ul. E responsabil pentru determinarea relevanței conținutului pentru potențialii vizitatori. Și, în anumite feluri, la stabilirea autorității percepute.

Google va clasifica doar website-urile pe care le consideră de încredere. Singura cale de a crea încredere e de a stabili mai multe legături către domeniu.

Cu alte cuvinte, crearea de link-uri către pagina dvs. de pornire este un pas esențial. Vă asigurați că aceasta se poate clasa cât mai mult posibil.

De ce este importantă prima pagină

Google accesează website-urile și le analizează în mod regulat. Motorul de căutare vede cât de relevante sunt pentru anumiți termeni și anumite cuvinte cheie.

Googlebot este responsabil de inspecția website-ului dvs. Are rolul de a determina cât de relevante sunt paginile și de a vă poziționa corespunzător în căutare.

Majoritatea oamenilor nu își dau seama că Googlebot e în mare parte un crawler text.

Googlebot nu consideră imaginile sau animațiile ca fiind conținut. Caută în principal conținut în format text. Aceasta este o problemă pentru website-urile cu multe link-uri și imagini pe pagina de pornire. Însă, cu foarte puțin conținut real.

De ce Google consideră conținutul textului atât de important? Website-ul nu are suficient conținut relevant în pagina de pornire pentru cuvântul cheie unde clasează. Va fi foarte dificil pentru Google să stabilească dacă website-ul este relevant.

Clasarea pe Google va fi o luptă ascendentă. Google vrea să încerce să evite livrarea de website-uri ce sunt puțin utile vizitatorilor lor. Din punctul de vedere al crawler-ului un website cu conținut redus poate fi considerat prea irelevant.

Conținutul a fost întotdeauna „rege” pentru Google. Cei care aveți pagini de pornire fără conținut, reconsiderați-vă arhitectura paginii de pornire. Parcurgeți articolul despre conținut permanent dacă doriți informații suplimentare.

De ce este indispensabil conținutul paginii de pornire

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă un conținut de pe prima pagină e să angajeze vizitatorii. Trebuie să fie atrași în celelalte secțiuni ale website-ului.

Făcut în mod corespunzător, conținutul oferă o introducere sau imagine de ansamblu solidă și atractivă. Mai precis, obiectivele tipice ale paginii de pornire constau din următoarele:

 • ajută vizitatorii să înțeleagă de ce trebuie să aleagă marca în cadrul competiției (magazin online);
 • să ridice curiozitatea și intriga;
 • să ofere informații aprofundate;
 • să ilustreze nevoia de produse, servicii sau idei;
 • să asiste vizitatorii în obiectivele lor, oferind un apel efectiv la acțiune;
 • setează așteptările vizitatorilor în mod corespunzător, făcându-i să știe ce alte informații pot găsi.

Când creați conținut pentru prima pagină, rețineți această listă. Scopul final e să vă păstrați vizitatorii interesați. Nu vă imaginați pagina de pornire ca o introducere pentru dvs. sau afacerea dvs.

Faceți o pagină pentru vizitatorii dvs.

Puteți alege să puneți accentul doar pe un scop de mai sus. Cu toate acestea, o combinație de două sau mai multe va face conținutul dvs. mai puternic.

Cum poate fi prima pagină bogată în conținut?

Este posibil să construiți o pagină de pornire bogată în conținut? Care să fie utilă atât pentru vizitatorii dvs. cât și pentru motoarele de căutare?

Este ideal să ai cel puțin 600-1000 de cuvinte pe pagina de pornire. Iată câteva strategii diferite pe care le-am folosit pe website-urile noastre.

1. O zonă de întrebări frecvente

Adăugarea unei zone de întrebări frecvente la pagina de pornire. Prezintă o modalitate unică de a include o cantitate mare de conținut. Acest lucru este util atât pentru utilizatori, cât și pentru motoare de căutare.

Se adaugă cu ușurință la numărul general de cuvinte din pagina dvs. de pornire. Reprezintă un beneficiu și o valoare adăugată pentru cei care ajung pe website-ul dvs.

2. Afișați articolele recente de pe blog

Știm că lui Google îi place să vadă o pagină de pornire frecvent actualizată. Ce se întâmplă dacă pagina de pornire nu este actualizată cu adevărat, o dată pe zi?

Prin amplasarea de fragmente din articolele recente vă veți mări conținutul general al paginii de pornire. Mai mult, îl veți păstra la zi, actualizând pur și simplu blog-ul.

3. O secțiune de mărturii

Acesta e un alt mod inteligent de a încadra conținut util într-o zonă mică și atractivă. O secțiune cu mărturii culisante arată vizitatorilor dvs. recenzii utile despre compania dvs.

Toate diapozitivele sunt complet vizibile pentru Google și sunt considerate ca text al paginii de pornire. Este un mare avantaj pentru optimizare SEO.

4. Poziționarea corectă a conținutului

Conținutul poate fi plasat oriunde pe pagină, în funcție de obiectiv. În mod ideal, conținutul pe bază de text ar trebui plasat chiar sub antetul și titlul website-ului.

În comerț electronic, imaginile de produs sunt cele mai eficiente.

În paginile de vânzări este posibil să doriți ca vizitatorii să se angajeze cu dvs. de pe pagina principală. De exemplu, să se înscrie la un newsletter, să descarce un ebook etc. În acest caz, este mai bine să plasați un apel la acțiune chiar deasupra, de obicei pe bara laterală.

Structura eficientă a conținutului de pe prima pagină

În mod ideal, conținutul paginii de pornire ar trebui să fie scurt, dar să ofere informații suficiente și simple. Puteți realiza acest lucru făcând următoarele:

 • creați un punct care să le atragă în mod eficient atenția. De exemplu, relatarea unei povești convingătoare sau punerea de întrebări intrigante;
 • folosiți paragrafe și propoziții scurte, cu cele mai importante puncte la început;
 • link către alte zone ale website-ului dvs. unde pot fi găsite informații relevante;
 • pentru website-uri noi, încercați să limitați lungimea conținutului la 500 de cuvinte. În funcție de nivelul autorității website-ului dvs., este posibil să aveți nevoie de 100-200 de cuvinte;
 • capturați interesul cu un titlu puternic;
 • folosiți titluri nu doar pentru a atrage atenția vizitatorului dvs., ci și pentru a-i întâmpina pe website.

Totul este despre clienți

Când vine vorba despre produsele pe care le vindeți, clienților dvs. nu le pasă. Ceea ce le pasă este ceea ce își doresc. Ceva care le va ușura nevoia sau le va crește plăcerea.

Atunci când scrieți conținut pentru pagina de pornire, trebuie să vă ajutați vizitatorii să vă simtă empatia. Spuneți-le că simțiți ceea ce simt și credeți ceea ce cred ei.

Vorbiți pe limba lor.

Nu le spuneți ce poate face produsul dvs. pentru ei. Spuneți-le cum să-și rezolve problemele. Ori de câte ori e posibil, conectați punctele forte ale afacerii dvs.

Desigur, veți dori să vorbiți despre produsul dvs. Dar numai după ce le-ați arătat vizitatorilor cum să-și rezolve problemele.

Spuneți-le despre mai multe moduri de a-și rezolva problemele. Puteți arăta cel puțin 3 motive pentru care produsul sau ideea dvs. îi poate ajuta.

Nu vă concentrați asupra funcțiilor. Concentrați-vă pe beneficii.

Construirea de link-uri pentru prima pagină

Până în acest moment, ne-am concentrat pe crearea de conținut de pagină de înaltă calitate. Acesta vă poate ajuta website-ul să se poziționeze și să atragă clienții, în același timp. Acum, să ne uităm la cealaltă parte a ecuației.

Crearea de link-uri pentru SEO.

Google evaluează atât relevanța, cât și încrederea paginilor de pornire pentru a determina cum și când să le afișeze. Măsoară încrederea în termeni de autoritate.

Autoritatea e un scor subiectiv care crește în funcție de o serie de factori. Cu toate acestea, cei mai importanți factori se referă la legături.

Algoritmul pe care Google îl folosește e păstrat secret și știm că este destul de complicat. Înțelegem cum funcționează la nivel înalt. Cu cât mai multe link-uri indicați către domeniu și de o mai bună calitate, cu atât autoritatea va crește.

Strategia de link building trebuie să se concentreze pe link-urile care au următoarele calități:

 • relevanța naturală a conținutului;
 • puterea domeniului;
 • proximitatea cu alte legături;
 • textul ancorat;
 • strategia de destinație.

O agenție SEO se concentrează adesea pe una sau pe o combinație de două abordări. Câștig de legături și crearea de legături cu drepturi depline.

Concluzie

Conținut eficient al paginilor de pornire adaptat unei strategii robuste de link building. Va face mai mult decât să vă situeze mai sus în căutări. Vă va ajuta să obțineți o creștere, atât în numărul de utilizatori, cât și în conversii.

Vă putem ajuta să atingeți aceste obiective. Pentru întrebări legate de oferta de servicii SEO, de redactare sau de link building intrați în contact cu noi.

Lasă un comentariu