AI, cum poate fi folosită pentru a crește vânzările online

Vă invităm să citiți articol-ul "AI, cum poate fi folosită pentru a crește vânzările online" și să lăsați un comentariu pentru a putea dezbate subiectul respectiv.

Inteligența artificială (AI) este aplicată în securitate, servicii bancare, asistență medicală și multe alte domenii. În comerț electronic este utilizată pentru a îmbunătăți experiența clienților și a crește vânzările.

Deși este încă la început, tehnologia are un spațiu imens pentru dezvoltare.

Până la 85% din interacțiunile cu consumatorii vor fi realizate prin intermediul AI până în 2025. Retailerii de online Savvy sunt deja în fața previziunilor și folosesc AI pentru a-și stimula afacerile.

Aplicațiile AI pot fi dintre cele mai diverse. De la analizarea unor date privind comportamentul online, până la anunțuri foarte țintite. AI își va face simțită prezența online tot mai mult.

Continuați să citiți acest articol de blog oferit de agenția noastră de optimizare SEO. Pentru alte servicii SEO sau de web design puteți intra în contact cu noi.

Ce înseamnă AI pentru vânzătorii online?

Știați că Pinterest vă permite să căutați produse folosind imagini? Bineînțeles că da. Funcția respectivă e disponibilă de mai bine de doi ani.

Utilizatorii sunt capabili să selecteze anumite elemente dintr-o fotografie. Mai apoi, pot și să efectueze o căutare pe platformă pentru a dezvălui imaginile potrivite.

Comoditatea de a căuta un produs fără a fi necesar să exprimăm în cuvinte. Acesta e un avantaj deosebit adus de AI în spațiul pentru consumatori. Pentru vânzătorii online, cu cât consumatorii își pot găsi mai ușor ofertele, cu atât pot face mai multe vânzări.

Inteligența artificială e abilitatea unui program de calculator de a învăța și înțelege ca un om. Algoritmii de învățare automată sunt injectați în calculatoare, oferindu-le capacitatea de a lua decizii și a acționa.

A deschis un domeniu cu totul nou de opțiuni pentru industria de comerț electronic. Sarcinile care erau imposibile înainte pot fi acum efectuate automat, fără a fi nevoie de intervenție umană. Mai exact, AI a activat retailul online în moduri precum:

  • achiziționarea și interpretarea datelor;
  • experiența mai bună a clienților;
  • evoluția căutării;
  • interpretarea datelor relevante despre consumatori.

Îmbunătățirea vânzărilor de comerț electronic se reduce la cât de bine cunoști piața și ce faci cu ce știi. Înțelegeți nevoile, cerințele, preferințele și așteptările clienților dvs.

Dacă nu o faceți cu adevărat nu puteți să le prezentați o ofertă potrivită.

Tot mai multe instrumente

Aceste informații vă sunt disponibile prin comportamentul online și interacțiunea directă cu marca dvs. Provocarea era modul de a trece prin „movile” de date nestructurate pentru a acumula esența acestora.

Folosind instrumente de marketing AI, nu numai că puteți aduna cu ușurință date structurate. În plus, puteți analiza la un nivel mult mai profund datele.

Este mult mai ușor decât era acum câțiva ani în urmă.

Informațiile vă permit să anticipați mai bine nevoile clienților. Puteți crea o călătorie și o experiență mai relevantă pentru cumpărători.

Un depozit bogat de date despre consumatori vă poate ajuta, de asemenea, cu retargetarea. Este posibil să nu fiți capabil să urmați toate oportunitățile.

Echipele de vânzări nu reușesc să urmărească mai mult de 33% din oportunitățile de marketing online. Aceștia sunt cumpărători potențiali precalificați și care au „banii pe masă”.

AI folosește „tezaurul” dvs. de date. Nu numai că vă ajută să urmăriți toate oportunitățile potențiale, dar vă arată și oportunitatea nerecunoscută.

Oferiți o experiență de cumpărături personalizată

Într-o industrie extrem de competitivă precum comerțul electronic, personalizarea e esențială. E un pas mai departe în îmbunătățirea experienței clienților.

AI poate determina vânzătorii să învețe cum să-și încorporeze tehnologia în procesele lor.

Conform cercetărilor, comercianții ce aplică personalizare pe website raportează o creștere a vânzărilor. Vorbim de valori cuprinse între 6 și 10%, în jumătate sau o treime din timpul ocupat de alții.

Stitch Fix trimite clienților până la 12 piese vestimentare selectate manual de către stiliștii companiei. Clienților le place acest serviciu, considerându-l util.

Folosind câteva informații, compania spune că vă poate potrivi cu unul dintre stiliștii lor. Aceștia pot alege manual îmbrăcămintea și vă vor livra cu încrederea deplină că vă va plăcea.

MM.LaFleur e un alt exemplu de companie care oferă o experiență de cumpărare personalizată. Compania selectează mărfurile cele mai potrivite și le livrează clientului.

Acesta e un indiciu excelent al modului în care AI pătrunde în cultura cumpărăturilor online. Nu mai menționăm cât de bine pot fi utilizate datele consumatorilor pentru a îmbunătăți experiența lor.

AI poate îmbunătăți implicarea și utilizatorilor. Îndeamnă consumatorii să exploreze mai multe prin glosar SEO și să ofere recomandări personalizate.

Îmbunătățirea căutării produselor folosind Visual AI

Visual AI încorporează inteligența artificială în software-ul de viziune pentru procesarea imaginilor. Extrage în mod inteligent informațiile utile din fotografii.

Sistemul este destul de nou, în comparație cu alte tehnologii AI. De exemplu, învățarea automată și recunoașterea limbajului natural.

Cu toate acestea, AI vizual și-a arătat deja valoarea. Mari retaileri ca eBay și Amazon au folosit programul pentru a face cumpărăturile mai convenabile.

Puteți aplica sistemul în magazinul dvs. pentru a face căutările mai ușoare și mai relevante. În loc să insereze cuvinte cheie, utilizatorul poate face o fotografie cu un obiect care îi place. Imaginea va fi folosită pentru a găsi ce are nevoie.

Tehnologie potrivită la îmbrăcăminte, accesorii, aparate sau mobilier.

Puteți utiliza tehnologia pentru a îmbunătăți căutarea textului. Pur și simplu se apelează la etichetarea precisă și automată a imaginilor produsului. Vă permite să vindeți mai eficient, atât în ​​magazin, cât și pe platforme ca eBay.

Fanii tehnologiei vizuale AI se pot aștepta să vadă o creștere a veniturilor cu 30% în 2021. Nu trebuie să vă agitați prea mult.

AI în comerț electronic vizează îmbunătățirea experienței clienților și creșterea vânzărilor. Înțelegerea nuanțelor sale vă va separa de concurența dvs.

Concluzie

Este clar faptul că AI se află încă în perioada sa de început. Cu toate acestea, se pot vedea deja rezultatele pentru cei care au decis să folosească această tehnologie.

Giganții de azi sunt vizionarii de acum 20 de ani. Nu doar că au mizat pe tehnologie, dar au folosit-o așa cum au știut mai bine. Pe alocuri au eșuat, dar din aceste eșecuri au luat naștere cele mai importante tehnologii ale zilei.

Lasă un comentariu