Google Ads, informațiile esențiale de care aveți nevoie în business

Vă invităm să citiți articol-ul "Google Ads, informațiile esențiale de care aveți nevoie în business" și să lăsați un comentariu pentru a putea dezbate subiectul respectiv.

Google Ads, informațiile esențiale de care aveți nevoie în business. Pe lângă optimizare SEO, o afacere poate apela la ajutorul publicității.

În acest articol de pe blog vom explica ce este Google Ads. Vom arăta posibilitățile de afișare, vom discuta funcțiile și aplicațiile lor în afaceri. De asemenea, vom prezenta termenii tehnici AdWords, descriind cele mai populare tipuri de campanii.

Google Ads este un sistem de publicitate creat de dezvoltatorii motorului de căutare Google. Anunțurile AdWords sunt afișate pe paginile cu rezultatele căutării Google. Pe de altă parte, anunțurile imagine pot fi văzute în Display Network.

Aceasta este cea mai generală divizare a campaniilor pe tipuri de publicitate. Cu toate acestea, conform tipologiei Google, există și mai multe. De exemplu, App Ads, Video Ads și campanii de produs.

Tipuri de campanii Google Ads

AdWords a fost primul model de afaceri publicitare asumat de firma Mountain View. Inițial a venit sub forma unor link-uri sponsorizate afișate deasupra rezultatelor căutării organice.

Google a avut premiera în 1998, iar rezultatele plătite ale căutării au început în 2000.

În mod ciudat, în prima perioadă a activității motorului de căutare nu a existat aproape niciun interes. În consecință, cererea pentru serviciul de legături plătite era la un nivel redus. Nimeni nu ar fi crezut că Google va revoluționa publicitatea online în curând.

Actualizările constante ale sistemului AdWords au ca rezultat oportunități de creare a campaniilor publicitare. Acestea sunt avansate din punct de vedere tehnologic.

Permit direcționarea detaliată a anunțurilor și diverse analize aprofundate. Sunt adăugate noi funcții, cum ar fi popularul Google Shopping sau Mobile Advertising.

Toate, de dragul de a îndeplini obiectivele de afaceri tot mai extreme. În 2017, panoul de administrare AdWords a suferit o modificare totală a interfeței.

Folosirea programului AdWords este complet gratuită

Setarea și configurarea unui cont de bază, ce vă permite să vă creați propriile Google Ads este complet gratuită. Cu toate acestea, sunt plătite modificări suplimentare ale contului.

Acestea permit o optimizare mai bună pentru obiective de afaceri mai ambițioase.

De exemplu, optimizarea ROAS (Return on Spend Ad) poate fi una singură. Pe scurt, obține venituri mai bune în raport cu costurile generate.

Campaniile pot fi optimizate pentru creșterea conversiilor, creșterea vânzărilor sau reducerea costurilor. ROAS e una din valorile cheie utilizate în evaluarea și optimizarea campaniilor publicitare la un magazin online.

Scorul de calitate al anunțurilor

Pentru a fi afișat, anunțul AdWords trebuie să câștige o ofertă cu agenții de publicitate concurenti. Strategia de licitare are în vedere mai mulți factori.

De exemplu, costul maxim per click pe care ni-l putem permite sau scorul de calitate al anunțurilor. Dacă scorul de calitate este scăzut, afișarea anunțului poate fi limitată sau poate să nu fie afișat deloc.

Google se declară dedicat vizării unui public interesat, relevant, cu reclame relevante pentru apel la acțiune. Fiecare reclamă, fie că e vorba despre imagine sau text, poate fi raportată.

De exemplu, este neinteresantă, este un obstacol în vizionarea unei pagini web sau apare mult prea des. În cazul în care scorul de calitate este ridicat, putem afișa anunțul deasupra concurenților, la un cost mai mic.

În cadrul procesului, optimizarea scorului de calitate a reclamei este constantă.

Este realizată prin aplicație unică de know-how, pagini de destinație A/B, testare de reclame și cuvinte cheie. În plus, toate rezultatele testelor A/B din trecut pot fi disponibile pentru revizuire.

Luarea deciziilor în diversele strategii de marketing digital trebuie să se bazeze pe dovezi.

Google actualizează și dezvoltă sistemul AdWords. Ne oferă noi instrumente pentru a crea campanii mai avansate, cu AI și direcționare precisă.

Glosar Google Ads: conversie, CTR și CPC

 • conversie: o tranzacție într-un magazin online, abonament la newsletter sau completarea formularului. Conversiile se realizează în două tipuri: micro și macro. Se ține cont de faptul dacă doar un obiectiv direct de afaceri este realizat într-o conversie, cum ar fi vânzările. Sau dacă obiectivele secundare sunt îndeplinite. De exemplu, implicarea clienților, creșterea timpului pe care utilizatorii îl petrec pe website;
 • rata de conversie: un procent de conversii în pagini de vizualizări. Rata de conversie ne spune despre calitatea ofertei prezentată pe website sau despre calitatea traficului. Rata medie de conversie a website-ului și rata medie de conversie a surselor de trafic sunt disponibile;
 • CTR: click through rate: raport procentual dintre numărul de click-uri și numărul de afișări ale website-ului. Această valoare ne informează despre eficacitatea anunțurilor. Presupunem că obiectivul lor e de a maximiza volumul de click-uri. De exemplu, 100 de click-uri/10000 afișări*100%=1% CTR;
 • CPC: cost per click: cât plătiți pentru o singură pagină. În Google Ads CPC, un agent de publicitate plătește pentru fiecare click/afișare pe pagină. CPC maxim poate fi personalizat ca ofertă finală de licitare în anunțuri. CPC final este plata efectivă pe vizualizarea paginii. Reprezintă costul minim de depășire a ofertei celui mai apropiat concurent. Acel anunț este afișat direct sub al dvs.

Glosar Google Ads: CPM, ROAS și PLA

 • CPM: cost per mille: cât plătiți pentru o mie de afișări de anunțuri. Model de plată CPM AdWord, fiind cel mai frecvent utilizat în Google Display Network (GDN);
 • CPV: cost per vizualizare: cât plătiți pentru o singură vizualizare video. Acest model de plată AdWords se aplică numai reclamelor din YouTube;
 • ROAS: rentabilitate pe cheltuiala publicitară: raport rentabilitate-publicitate;
 • ROI: return on investment: raport profit-investiție-cost după deducerea costurilor;
 • CPA: cost per acțiune: cât plătiți pentru o singură conversie. Exemplu: dacă o campanie a dus la 10 tranzacții de 200 USD fiecare, atunci CPA e de 20 USD;
 • GDN: Google Display Network: rețea de publicitate pentru conținut AdWords. Include o gamă largă de editori de conținut, participanți la programul Google AdSense. De exemplu, fluxuri de știri, media, blog-uri sau pagini tematice și website-uri deținute de Google;
 • PLA: anunțuri cu afișare de produse: campanii de produse în motorul de căutare;
 • GMC: Google Merchant Center: sistemul de gestionare a fluxurilor de date despre produs. Este utilizat pentru PLA și remarketing dinamic.

De ce să investiți în anunțuri?

 1. direcționarea precisă a anunțurilor;
 2. controlul strict al costurilor publicitare;
 3. analiza eficacității publicitare;
 4. selectarea precisă a obiectivelor campaniei publicitare;
 5. acoperire AdWords: 90% utilizatori de internet;
 6. trafic bogat în conversii;
 7. efecte tangibile mai rapide decât în alte oferte servicii SEO;
 8. caracteristici de personalizare a conținutului;
 9. extensii sau formate suplimentare;
 10. publicitate afișată pe hărți;
 11. crearea eficientă a implicării datorită multor formate;
 12. publicitate în Google Gmail, YouTube, Blogger;
 13. instrumente de analiză a concurenței.

Tipuri de campanii publicitare în Google Ads

1. Ce sunt anunțurile din Google Search Network?

Căutare, rezultate de căutare plătite, link-uri publicitare plătite, link-uri plătite, link-uri sponsorizate. Aceștia sunt cei mai populari termeni pentru această formă de publicitate.

Formatul text al acestor anunțuri include următoarele secțiuni: titlu, descriere, URL afișat, extensii. Anunțurile sunt afișate pe rezultatele căutării Google ca răspuns la cuvinte cheie predefinite.

Personalizarea cuvintelor cheie este o caracteristică de bord.

Anunțurile pot fi afișate și de către partenerii de căutare. Includ sute de website-uri, inclusiv motoarele proprii de căutare, cum ar fi YouTube și multe altele.

De ce să lansați o campanie Google Ads Network Search:

 • atragerea utilizatorilor care caută în mod special produse sau servicii oferite de dvs.;
 • buget flexibil;
 • model de plată bazat pe costul unui singur click;
 • un sistem complet de optimizare a campaniei;
 • funcții pentru extensiile de anunțuri;
 • anunțuri numai pentru apeluri;
 • anunțuri Google Maps;
 • anunțuri afișate în paginile partenerilor de căutare;
 • funcții avansate de potrivire a cuvintelor cheie;
 • instrumente avansate pe platformele de socializare;
 • funcții complete de planificare;
 • instrumente de testare A/B;
 • geolocalizare;
 • extensii de locație;
 • extensii de apel;
 • prețuri, extensii de vânzări și chilipiruri;
 • extensii automate;
 • filtrarea adreselor IP;
 • suport pentru listele de remarketing RLSA;
 • instrumente avansate de creare a anunțurilor text. Funcție IF, instrument de inserare a tastelor cheie, funcție de contorizare, suport extern de date.

2. Care sunt anunțurile cu afișare de produse de la Google?

Campaniile de produse, reclamele de produse, PLA, GMC, centrul comercial. Sunt cei mai populari termeni pentru această formă de publicitate.

Acest format de anunț include următoarele. O imagine a produsului, numele său, datele de contact ale magazinului, prețul, detaliile de expediere.

Anunțurile cu afișare de produse se găsesc în rețeaua de căutare Google, ca anunțurile text anterioare. Diferența aici este că afișarea anunțurilor care declanșează cuvinte cheie nu este personalizată manual.

Afișarea este generată automat pe baza fluxului de date despre produs. Acest flux e prelucrat de un serviciu Google separat, GMC (Google Merchant Center).

Feed-ul de date despre produs este format dintr-o listă de produse, numele și descrierile acestora. Servesc ca bază pe care sunt generate cuvintele cheie.

Anunțurile cu afișare de produse sunt dispuse suplimentar în rețeaua de parteneri de căutare. Inclusiv pe YouTube și în Google Shopping.

Afișarea anunțurilor este declanșată de cuvinte cheie definite automat. E necesară optimizarea campaniei. Se aplică filtre sau se ajustează corespunzător datele despre produs.

Optimizarea profesionistă a fluxurilor de date despre produse constă în mai multe activități. Adăugarea de etichete personalizate, unice, optimizarea descrierilor sau a denumirilor produselor.

De ce să utilizați anunțuri de produse prin Google Ads:

 • acoperire crescută a anunțurilor în Google Search Network;
 • dovadă a unei eficiențe mai mari, inclusiv conversii mult mai mari;
 • produsele dvs. sunt afișate în Google Shopping, YouTube și în rețeaua de parteneri Google;
 • administrare și optimizare ușoară a campaniei;
 • caracteristici avansate de configurare a datelor despre produse;
 • instrumente puternice de optimizare ROAS;
 • stabilirea limitelor de licitare pentru fiecare produs în parte;
 • filtrarea adreselor IP;
 • suport pentru listele de remarketing RLSA;
 • instrumente avansate de social media;
 • funcții complete de planificare;
 • instrumente avansate de raportare și analiză a concurenței.

3. Ce sunt anunțurile din Google Display Network (GDN)?

Formatele de reclame GDN variază. De la text, imagine, video, până la reclame html5. Acestea sunt afișate în rețeaua proprie Google și pe website-urile partenere Google.

Rețeaua proprie Google include YouTube, Gmail, Blogger sau Google Play. Rețeaua de parteneri Google are mijloace de a ajunge la peste 90% dintre utilizatorii de internet.

Include nu numai cei mai mari editori online, dar și paginile deținute de oricine e interesat să monetizeze traficul. Cel mai adesea datorită participării la programul AdSense.

Google Display Network oferă instrumente precise de direcționare a anunțurilor. Raportat la strategia de marketing, putem viza anunțurile folosind date diverse.

De exemplu, context, subiect, cuvinte cheie sau date comportamentale. Ne putem concentra și pe date demografice sau interesele și activitățile utilizatorilor. Posibilitățile sunt nenumărate.

Pentru rezultate mai bune, se pot combina diferite metode de direcționare. Fie prin restrângerea intervalului în anumite segmente, fie prin modificarea ratelor pentru anumite segmente.

De ce să lansați o campanie Google Ads Network Search:

 • ajunge la peste 90% din utilizatorii de internet. Un instrument perfect pentru construirea recunoașterii mărcii;
 • instrumente puternice de direcționare a anunțurilor;
 • crearea de reclame de remarketing, inclusiv remarketing dinamic;
 • filtrarea adreselor IP;
 • instrumente avansate de social media;
 • funcții complete de planificare;
 • instrumente precise de raportare și analiză a concurenței;
 • extensii de geolocalizare;
 • extensii de apeluri;
 • anunțuri în aplicații, Gmail, YouTube;
 • șabloane de anunțuri pregătite;
 • combinarea diferitelor metode de direcționare;
 • tarife competitive.

4. Ce sunt anunțurile Google App?

Google App AdWords este un instrument pentru promovarea descărcărilor de aplicații. Anunțurile relevante sunt afișate în rețeaua de căutare (apel la acțiune și „descărcați aplicația”). De asemenea, anunțurile se regăsesc și în rețeaua de publicitate și în aplicații.

De ce merită această campanie Google Ads:

 • promovarea eficientă a aplicațiilor;
 • instrument avansat de creare a listelor de remarketing;
 • măsurarea ușoară a finalizării obiectivelor: numărul descărcărilor de aplicații;
 • obținerea unui anunț în magazinul de aplicații Google Play.

5. Ce sunt reclamele video Google Ads?

Anunțurile video sunt o formă de promovare a materialelor video publicate pe YouTube. Există mai multe formate de bază disponibile. De exemplu, reclame cu bare de protecție sau clipuri scurte ce pot fi ignorate doar după 5 secunde.

Mai putem include aici și reclamele video TrueView. Acestea sunt videoclipuri promovate direct în motorul de căutare YouTube.

Videoclipurile TrueView In-Stream, pe de altă parte, prezintă și o posibilitate de configurare. A unui banner sau a unei promoții de produse afișate pe măsură ce este redat clipul video in-stream.

Modelul de plată al campaniilor video este CPV.

De ce să lansăm o campanie video Google Ads:

 • trafic din cel de-al doilea mare motor de căutare din lume;
 • cost redus per vizualizare video;
 • posibilități puternice de direcționare;
 • instrument de afișare banner, promovare suplimentară a produsului.

6. Ce este remarketing-ul prin Google Ads?

Campaniile de remarketing pot duce la afișarea unui anunț, atât în rețeaua de căutare, cât și în rețeaua de afișare. În rețeaua de căutare acestea sunt denumite RLSA. Se bazează pe ajustarea sumelor licitate pentru anumite grupuri.

De asemenea, poate exclude anumite grupuri de audiență sau să vizeze doar anumite grupuri. În plus, putem ajusta conținutul anunțurilor în mod special pentru listele de remarketing relevante.

În anunțurile din rețeaua de display, variantele disponibile sunt mai reduse. Este posibilă doar direcționarea listelor specifice sau ajustarea sumelor licitate pentru acestea.

Anunțurile dinamice sau afișarea produselor cu redirecționări către paginile de destinație relevante. Acestea sunt o caracteristică suplimentară a rețelei de publicitate.

De ce să lansăm o campanie de remarketing prin Google Ads:

 • personalizarea mesajului;
 • eficiență ridicată;
 • remarketing-ul puternic listează posibilitățile de creare, pe baza datelor Google Analytics;
 • generarea listelor de destinatari similare cu cele din listele de remarketing.

Concluzie

Am arătat și am discutat pe scurt metodele de creare și direcționare AdWords de bază. În faza de strategie de marketing este important să înțelegeți fiecare metodă.

Cum se aplică și posibilitățile pe care le deschid. În acest mod, campania dvs. de marketing poate îndeplini cele mai bune obiective de afaceri.

Lasă un comentariu