Ochiul leneș, cum trebuie abordată afecțiunea în cazul copilului

Vă invităm să citiți articol-ul "Ochiul leneș, cum trebuie abordată afecțiunea în cazul copilului" și să lăsați un comentariu pentru a putea dezbate subiectul respectiv.

Ochiul leneș, cum trebuie abordată afecțiunea în cazul copilului. Descoperă în acest articol de blog datele importante despre subiect.

Înțelegerea a ceea ce înseamnă ochiul leneș la copii

Ceilalți copii îl poreclesc din cauza ochiului leneș? Nu trebuie să fiți trist. Sunt capabili să vadă lumea într-un mod în care majoritatea oamenilor pur și simplu nu o pot face.

Ochiul leneș la copii este obișnuit și nu este un blestem, nu pentru Daniel Radcliffe cel puțin. Într-un interviu, vedeta a dezvăluit că ochiul său ușor leneș l-a ajutat să ajungă la primul său concert.

Zvâcnirea neintenționată a ochiului în audiție a fost confundată cu încrederea lui și a primit un telefon înapoi de la director. Nu este o poveste mișto?

Chiar și unele dintre cele mai superbe fețe de pe pământ, precum Ryan Gosling și Kate Moss, au ochi leneși. Deci, nu este atât de rău până la urmă.

De asemenea, acest termen nu este corect din punct de vedere medical. Oamenii folosesc termenul medical pentru ochiul leneș, care este ambliopia. Să vorbim despre acest subiect în detaliu, în cele ce urmează.

Ce este un „ochi leneș” la copii/ambliopia?

Ambliopia este o afecțiune a copilăriei în care copilul tău nu poate vedea clar cu un ochi. Cu toate acestea, vorbim de o problemă comună ce poate fi tratată cu ochelari de vedere.

Și copilul dvs. are această problemă? Nu e nimic în neregulă cu structura ochilor lor. Potrivit experților, conexiunea ochi-creier este ușor dezactivată și, prin urmare, acuitatea vizuală este mai scăzută.

În cele mai multe cazuri această afecțiune implică doar un ochi, dar ar putea apărea și la ambii. În cazul în care este tratată prompt, copilul nu va trebui să aibă de-a face cu o vedere slabă, în viitor.

Ochiul leneș la copii este frecvent, deoarece sunt încă în faza de dezvoltare oculară. Testele periodice ale ochilor sunt cruciale pentru a preveni scăderea în continuare a vederii sau pierderea completă a vederii la un ochi.

Duceți-vă copilul la un specialist și efectuați un test ocular pentru el. Procesul este diferit în comparație cu cel pentru un adult. Se folosesc diagrame special concepute pentru a ajuta copiii să recunoască formele și imaginile.

Întregul proces trebuie să fie prietenos cu copiii și distractiv.

Ce cauzează ochiul leneș/ambliopia?

Deoarece se întâmplă la copii, problema poate fi destul de dificil de diagnosticat pe cont propriu. Dar, există anumite simptome pe care nu trebuie să le lăsați neobservate. Unele dintre acestea sunt:

  • vederea neclară la unul sau la ambii ochi;
  • nu poate să se concentreze asupra unei imagini cu un singur ochi. Acest lucru pune mai multă presiune pe celălalt ochi, deoarece trebuie să compenseze ochiul afectat;
  • vederea dublă;
  • ambii ochi lucrează separat din cauza unei coordonări deficitare;
  • pierderea clarității atunci când privește o imagine cu ochiul leneș.

În general, un ochi este orientat drept înainte, în timp ce celălalt ar putea fi orientat în sus, în jos, spre interior sau în exterior.

Diferiți oameni simt diferit această afectiune. În timp ce pentru unii este identitatea lor, unii au făcut din asta un truc de petrecere grozav. Nu toți ochii leneși sunt la fel. Dezorientarea la unii oameni este destul de dificil de observat.

Ce cauzează ochiul leneș?

Este, de obicei, cauzată de o afecțiune ce stă la baza dezvoltării vizuale a copilului dumneavoastră. Reduce timpul de reacție la unul sau la ambii ochi.

Pe baza cauzelor sale, această problemă are trei forme.

1. Ambliopia strabismică

Când ochii sunt simetrici, creierul blochează semnalele de la ochiul nealiniat pentru a evita vederea distorsionată ce duce la ambliopie în ochiul afectat. Această afecțiune se numește ambliopie strabismică.

2. Ambliopia refractivă

Chiar și atunci când ochii sunt perfect aliniați, această problemă ar putea să apară în continuare când unul dintre ei are eroare de refracție. De exemplu, un ochi ar fi putut avea o miopie necorectată într-o măsură mai mare ca celălalt.

În această situație, creierul interpretează doar semnalele de la ochiul cu o eroare de refracție mai puțin necorectată și îl ignoră pe celălalt. Lipsa utilizării unui ochi duce la ambliopie refractivă.

3. Ambliopia privării

În această stare, un ochi nu poate vedea mai clar decât celălalt și devine mai slab, în timp. S-ar putea datora ulcerului corneean, pleoapei căzute, glaucomului sau cataractei congenitale în ochiul unui copil.

Cum se remediază ochiul leneș la copii?

În cazul ambliopiei refractive se poate obține o viziune perfectă la ambii ochi utilizând ochelari corectori. Opțiunea e mai accesibilă și are succes în majoritatea cazurilor.

Cu toate acestea, puteți utiliza și patch pe ochi ce funcționează perfect. Acest lucru va permite creierului să utilizeze mai multe semnale vizuale trimise de ochiul afectat.

În acest mod se va face loc dezvoltării normale a vederii la acel ochi special.

Va trebui purtat bandajul pentru câteva ore timp de câteva zile. Pe de altă parte, perioada respectivă de timp poate să crească în funcție de severitatea dezalinierii ochilor.

Tehnica acoperirii oculare este mai frecvent utilizată pentru a trata ambliopia strabismică.

Copilul dvs. este agitat? El/ea nu va putea lăsa plasturele să rămână pus la ochi. Prin urmare, această metodă nu va funcționa în cazul. Le puteți oferi ochelari special concepuți unde lentilele avansate împiedică lumina să pătrundă în ochiul bun.

Există picături de ochi cu atropină ce estompează vederea în ochiul bun. Acest lucru îl face pe copil să utilizeze ochiul cu ambliopie mai des și să intensifice dezvoltarea acestuia.

Pe de altă parte, acest proces nu este sigur pentru copii. Dilatarea constantă duce la alte probleme de vedere, cum ar fi sensibilitatea la lumină sau paralizia mușchiului ciliar.

Care este cea mai sigură opțiune pentru a rezolva problema ochilor leneși la copii?

Când vine vorba de copiii tăi, nu vrei niciodată să-ți asumi riscuri, mai ales dacă riscurile le pot afecta ochii. Folosirea ochelarilor este cea mai sigură alegere pentru a fixa ochii leneși la copii.

Ei vor trebui să poarte perechea de ochelari tot timpul. În acest mod, specialistul poate verifica și cât de eficient se va soluționa problema de vedere la ochiul afectat.

Luați legătura cu opticienii pentru a obține ochelari de vedere personalizați pentru ambliopia specială pe care o are copilul dvs. Este obișnuit ca cei mici să afirme că vederea lor este mai bună atunci când în mod clar nu este cazul.

O fac pentru a scăpa de situația de a purta ochelari. Dar, cu ramele prietenoase pentru copii, aceștia se vor îndrăgosti de aspectul lor și vor purta ochelarii cu bucurie, tot timpul.

Sunteți un adult care suferă de această afecțiune? Este recomandat să consultați medicul oftalmolog pentru a stabili cea mai sigură opțiune pentru dvs.

Puteți opta pentru o intervenție chirurgicală care poate regla poziționarea mușchilor ochilor. Această intervenție nu e un mod infailibil de a corecta vederea în cazul ochiului afectat.

Concluzie

Ambliopia nu va dispărea singură. Dacă o lăsați netratată, copilul dvs. va trebui să se confrunte cu probleme vizuale mai provocatoare, în viitor.

Scopul ar trebui să fie întotdeauna îmbunătățirea acuității vizuale. Un alt scop trebuie să fie și creșterea vizibilității afacerii dvs. în mediul online.

În acest sens, intrați în contact cu noi pentru a vă putea bucura de o gamă largă de servicii SEO. La SEO Cluj suntem preocupați de web design, SEO on-page, SEO off-page și marketing digital. Profitați de cursuri SEO pentru a afla și dvs. din secretele acestui domeniu.

Lasă un comentariu