Imagini SEO, cum să optimizăm pentru motoarele de căutare

Vă invităm să citiți articol-ul "Imagini SEO, cum să optimizăm pentru motoarele de căutare" și să lăsați un comentariu pentru a putea dezbate subiectul respectiv.

Prin imagini SEO se înțelege un format de fișier media care este încărcat pe website. Optimizarea acestora este la fel de importată cum este și conținutul.

Când vine vorba de optimizare pentru motoarele de căutare, există un ofertant foarte mare. Aproape toate website-urile trebuie optimizate după liniile directoare ale acestuia.

Google produce mult mai multe rezultate de căutare decât orice alt motor de căutare.

În ultimii ani a reînnoit în mod evident modul în care algoritmul evaluează calitatea website-ului. A crescut importanța „experienței de utilizator”.

Un website are conținut relevant și oferă o experiență bună pentru utilizatori? Google îl va răsplăti cu clasamente înalte în rezultate.

Pentru a oferi o experiență bună a utilizatorului, conținutul original este foarte important.

De asemenea, e important să folosești diferite tipuri de suporturi ce îmbunătățesc experiența utilizatorului. Acestea pot fi imagini și diverse tipuri de multimedia, inclusiv videoclipuri și clipuri audio.

Cu cât media este mai variată, cu atât mai bine. Conținutul trebuie să fie original și nu o copie a conținutului existent disponibil pe alte website-uri.

Ar putea fi dificil dacă un manager de conținut dorește să încorporeze un videoclip dar nu are mijloace.

Imagini SEO și videoclipul

Videoclipul poate fi foarte important din mai multe motive. Suntem într-o perioadă în care mulțumirea instantanee este un motivator principal pentru mulți internauți.

Abilitatea de a vizualiza un clip scurt e modalitatea excelentă pentru a obține informații.

Puține lucruri frustrează mai mult cititorii decât un bloc mare de text care trebuie derulat de sus în jos. Însă, atunci când este prezentat videoclipul, vine cu imagini de vizualizat. O modalitate pasivă în care se pot lua informații critice.

De asemenea, un videoclip bun poate avea ca rezultat o distribuire foarte mare. De exemplu, de la un website la altul și pe canalele de social media.

Atunci când un videoclip este viral, acesta poate ajunge la milioane de oameni într-un timp relativ scurt. În plus, este și un cost foarte mic pentru furnizorul de conținut video.

YouTube, Facebook și alte platforme de social media reprezintă sursele de distribuire video. LinkedIn și Twitter pot genera trafic mare când un videoclip face apel la o audiență numeroasă.

Ce se întâmplă când website-uri de înaltă calitate arată o mare activitate de conectare la un videoclip? Google și alte motoare de căutare vor evalua acest website mai puternic. Apoi, îi vor oferi un punctaj și clasament mai bun.

Imagini SEO și importanța acestora

Așa cum videoclipul poate adăuga un plus în experiența utilizatorului la fel o fac și imaginile. Fie că este vorba despre o fotografie, o lucrare de artă, un design sau o diagramă ori un grafic. O imagine poate oferi o mulțime de informații.

Poate spori considerabil experiența utilizatorului.

O fotografie populară sau o altă imagine este distribuită pe canalele de socializare? Google și alte motoare de căutare vor evalua website-ul inițial mult mai puternic. Vor consolida clasarea pe motorul de căutare și rezultatele cuvintelor cheie.

Imaginile sunt mult mai ușor de produs decât conținutul video. Însă, de multe ori, imaginile pot fi produse ușor și cu costuri foarte scăzute. Proprietarii de website-uri pot oferi fotografii digitale, opere de artă proprii, grafice etc.

Cum să obțineți trafic cu Google Images

Dacă creați un conținut bun atunci cu siguranță utilizați imagini și videoclipuri. Dacă optimizați utilizarea imaginilor dvs., puteți accesa o lume cu totul nouă a traficului de căutare. Căutarea de imagini.

Tipuri de imagini SEO

Când alegeți ce imagine să utilizați, uitați-vă la ce tip de fișier este. Tipul fișierului este important pentru ca imaginea să fie afișată eficient pe toate dimensiunile de display.

Cel mai bine este să alegeți imagini în format JPG. Din anumite motive par să funcționeze mai bine în căutarea de imagini și ajung să se plaseze mai sus. Un motiv poate fi faptul că JPG-urile pot fi citite de orice browser.

Sau, poate fi mai ușor să comprimați dimensiunea imaginilor JPG. Nu doriți imagini minuscule. Acestea trebuie să fie clare și să reprezinte ideea din spatele lor. Imaginile mari cresc timpul de încărcare, ceea ce nu e niciodată bine.

Utilizarea și alegerea cuvintelor cheie

Primul lucru pe care doriți să îl faceți este să acordați fiecărei fotografii un titlu ușor de citit și relevant. Nu folosiți termeni care nu spun nimic motoarelor de căutare despre imagine.

De exemplu, nu rămâneți cu AG133NOV.jpg. Acest lucru vă poate ajuta în organizarea fișierului unde este. Însă, nu vă va aduce niciun favor în ceea ce privește căutarea de imagini sau în optimizare SEO.

Completați eticheta Alt

Completați rubrica prin informații relevante (dar scurte) și cuvinte cheie. Ajutați motoarele de căutare să înțeleagă ce doriți să transmiteți prin imagine.

Cei cu deficiențe de vedere pot accesa, iar aceste etichete le vor spune ce este în imagine.

În sfârșit, puneți descrierea într-un mod bun. Acest lucru nu e complet necesar, dar nu este rău să aveți așa ceva. Aici puteți explica puțin mai multe despre ceea ce este descris în imagine.

Fiți original

Indiferent dacă aveți Photoshop, imagini unice sau creative pentru blog, doriți ca imaginile să fie unice.

S-a demonstrat că folosirea mai multor imagini vă ajută, de obicei, pentru o poziționare mai bună. Atâta timp cât respectați toate regulile pentru fiecare imagine în parte, desigur.

Acum aveți elementele de bază pentru a conduce mai mult trafic doar prin optimizarea imaginilor. Dar dacă doriți să beneficiați la maxim de acest lucru, puteți face încă mai multe.

Cum obținem imagini SEO unice?

Imaginile unice nu vă solicită să căutați prin sute de opțiuni preexistente. Însă pot fi mai greu de realizat și mult mai scumpe de achiziționat.

Doriți să vă asigurați că utilizați imagini plăcute din punct de vedere estetic și de înaltă calitate? Este o idee bună să solicitați ajutorul unui fotograf sau al unui designer ori să externalizați lucrările.

Ar trebui să faceți fotografii cu obiecte și medii fără marcă. Desenați propriile imagini pentru a crea produse finale care sunt cu totul unice.

De asemenea, este posibil să plătiți pentru imagini unice printr-o resursă de imagine stoc. Trebuie să știți că, uneori, aceste imagini pot fi folosite de mai mulți cumpărători, simultan.

Avantajele imaginilor unice

Cel mai mare dezavantaj al imaginilor unice este costul. Însă pentru unele aplicații, imaginile unice sunt singura opțiune. De exemplu, este ușor să folosești imagini publice pentru a însoți un nou articol de blog.

Dacă vreți o infografie puternică, singura alegere este să începeți de la zero.

Cu toate acestea, utilizarea de imagini unice pentru orice aplicație are două mari avantaje:

  • individualitatea. Dacă vă creați propriile imagini puteți fi sigur că nimeni altcineva din industrie nu le va folosi;
  • controlul. Producerea propriilor imagini oferă mai mult control și direcție creativă în procesul de furnizare.

Concluzie

Dacă toate imaginile de pe website sunt optimizate ar trebuie să vedeți un flux de trafic organic mai mare. Lipsa creșterii indicatorilor de trafic poate fi un semnal pentru alte probleme. Puteți încerca să faceți un audit SEO complet.

Căutările bazate pe imagini pot genera un flux de trafic suplimentar.

Vizitatorii dvs. vor aprecia dacă veți avea imagini clare, unice și captivante. Deși nu e complet necesar, este incredibil de valoros traficul acesta.

Lasă un comentariu