Curățenie, 5 cele mai ignorate locuri din casă când vine vorba de ordine

Vă invităm să citiți articol-ul "Curățenie, 5 cele mai ignorate locuri din casă când vine vorba de ordine" și să lăsați un comentariu pentru a putea dezbate subiectul respectiv.

Curățenie, 5 cele mai ignorate locuri din casă când vine vorba de ordine. Descoperim în articolul de blog zonele care poate ți-au scăpat.

Când vine vorba despre curățenie, greșelile sunt inevitabile

Cu toții avem propria noastră definiție a cuvântului „curat”. Pentru unii oameni, curat este mirosul dezinfectantului lor preferat. Pentru alții, este lenjeria proaspătă și un pat frumos făcut. Și, pentru alții, este lipsa de jucării pe podea.

Ce se întâmplă dacă ți-am spune că, indiferent de definiția de curățenie, tot ai pierdut un loc? Există zone ce trebuie curățate, probabil că treceți în fiecare zi pe la ele, fără să clipiți.

Dar hei, ești totuși un om și putem greși! Așadar, citiți mai departe! Credem că până și cei mai buni dintre agenții de curățare au ratat cel puțin un astfel de loc!

1. Întrerupătoarele de lumină

Care este primul lucru pe care îl faci când intri într-o cameră? Aprinzi lumina! Care este ultimul lucru pe care îl faci când părăsești camera (lucru pe care ar trebui să-l facă și copiii noștri, dar de multe ori uită)? Opriți lumina.

Când am fost loviți de pandemie, am primit cu toții cursul de reîmprospătare a zonelor cu trafic intens spre a putea fi curățate în mod regulat și mai des decât înainte.

Am făcut din spălarea regulată a mâinilor și igienizarea lor mai mult un ritual decât un obicei. Și mulți dintre noi am început să dezinfectăm clanțele ușilor, suprafețele dure și alte zone cu trafic intens.

La fel ca în cazul clanțelor ușii, comutatoarele de lumină sunt, de asemenea, atinse în mod regulat, dar de multe ori rămân necurățate sau nedezinfectate.

Folosiți produsul de dezinfectare preferat, un șervețel pentru dezinfectare sau produse de curățenie universale. Mai apoi, puteți folosi o cârpă din microfibră pentru a șterge acele întrerupătoare de fiecare dată când curățați.

În curând, va deveni parte a ritualului tău normal de curățenie.

2. Perne decorative

Și ai crezut că vom vorbi despre plintele tale. Majoritatea pernelor decorative vin cu eticheta pe care suntem atât de nerăbdători să o tăiem chiar înainte de a le arunca pe canapea.

Așadar, smulgeți eticheta și sperați să nu le aruncați niciodată într-o mașină de spălat.

Pernele decorative nu numai că arată drăguț, dar atrag praful, murdăria, părul câinilor, alergenii și celulele pielii. Da, am spus celule ale pielii. Chiar dacă eticheta pe care o tăiați spune că nu vă puteți pune pernele în mașina de spălat, totuși trebuie să le curățați în mod regulat.

Folosiți accesoriul de pe aspirator pentru a începe prin îndepărtarea părului, a murdăriei și a altor particule. Curățați orice pată folosind o cârpă. Terminați curățenia folosind puțin bicarbonat de sodiu.

Util este și un spray care poate să îndepărteze mirosurile nedorite pentru a împrospăta atmosfera.

3. Curățenie constantă pentru orice telecomandă

Dacă aveți electronice în casă, ați participat (de bunăvoie sau nu) la „lupta” pentru telecomandă. Fiica ta adolescentă (care își mușcă unghiile) ajunge acasă de la școală și ia telecomanda pentru că începe serialul preferat pe Netflix.

Soțul/soția dvs. (care are alergii) se satură de acele imagini și „fură” telecomanda. Apoi, cel mai mic copil al tău (care este întotdeauna cu mâinile peste tot) are promise 20 de minute pe YouTube înainte de culcare.

Și, dacă ești norocos, odată ce toată lumea este la locul ei, poți urmări, în cele din urmă, ultimul episod din Grey’s Anatomy.

Șansele sunt că nu ai avut timp să igienizezi telecomanda de fiecare dată când a ajuns la altcineva. Telecomenzile, telefoanele mobile și alte dispozitive portabile colectează mai mulți germeni decât multe alte locuri din casa ta.

Ar trebui să fie una dintre zonele de top de curățat într-o casă.

Puteți folosi un spray dezinfectant pentru a face treaba rapid sau pentru a îndepărta substanțele lipicioase pe care copilul dvs. le-a lăsat în urmă.

4. Aerul

Punem pariu că nu l-ai văzut venind! O mare parte din populația României suferă de alergii. De fapt, alergiile se află printre principalele cauze ale bolilor cronice.

Multe din lucrurile la care oamenii sunt alergici pot fi de fapt găsite în casa ta. Aerul este cel care îi poartă dar pentru că nu-l putem vedea, este printre cele mai puțin menționate locuri de curățat.

Începeți cu ceea ce puteți vedea. Ștergeți în mod regulat orificiile de aerisire din podea și tavan pentru a le împiedica să colecteze praful.

Apoi, abordați acele ventilatoare de tavan care redistribuie tot aerul în praf și alergeni. Puteți folosi interiorul unei fețe de pernă vechi pentru a vă curăța ventilatoarele de pe tavan.

Așezați lama complet în interiorul feței de pernă și folosiți-o ca o cârpă de curățat. Strângeți în jurul lamei și trageți. Repetați pentru fiecare lamă a ventilatorului o dată pe lună.

Finalizați cu ceea ce nu puteți vedea. Schimbați regulat filtrele de la aparatul de aer condiționat. Dacă suferiți și de multe alergii interioare, luați în considerare un filtru hipoalergenic.

O altă variantă este să folosiți un purificator de aer în încăperi cu trafic mai mare. Dacă cineva din casă a fost bolnav, poți folosi și un spray de dezinfectare a aerului în toată casa.

5. Instrumentele și ustensilele de curățenie

Da, exact asta vrem să spunem. Curățați instrumentele de curățare! După atâtea utilizări, mopurile, bureții, cârpele din microfibră și chiar periile aspiratorului se murdăresc și se contaminează.

Apoi, te găsești făcând curat cu ustensile murdare, răspândind în cele din urmă mai mulți germeni decât ridici.

Bureții care au colectat mucegai ar trebui aruncați. Cârpele din microfibră și capetele de mop pot fi spălate cu apă fierbinte în mașina de spălat.

Ustensilele de șters praful și măturile trebuie scoase afară și scuturate în mod regulat. Folosiți apă și săpun pentru a curăța orice perie și lăsați-o să se usuce la aer.

La fel ca o mașină ce trebuie să fie îngrijită continuu pentru a rămâne în funcțiune trebuie să aveți grijă de ustensilele pe care le folosiți pentru a curăța casa.

Nu neglijați produsele de curățare, în caz contrar adăugați combustibil la un incendiu deja puternic.

Concluzie

Acestea sunt doar cinci locuri care trebuie curățate…cinci dintr-o listă mult mai lungă. La cleansea.ro avem o listă de produse curățenie din Italia, de cea mai înaltă calitate.

Ne mândrim că suntem experți în ceea ce înseamnă produsele de curățenie. Apelează cu încredere la produsele de curățenie comercializate de acest magazin online.

Sunteți în căutarea de servicii SEO sau web design? Aveți un magazin online ce are nevoie de creșterea vizibilității? Tot ce trebuie să faceți este de a intra în contact cu noi! La SEO Cluj vă oferim servicii de optimizare SEO la cel mai înalt nivel.