LinkedIn, cum poate deveni un canal de marketing important

Vă invităm să citiți articol-ul "LinkedIn, cum poate deveni un canal de marketing important" și să lăsați un comentariu pentru a putea dezbate subiectul respectiv.

LinkedIn are una dintre cele mai rapide creșteri a rețelelor sociale pentru profesioniști și companii. Și poate cea mai utilă. S-a dezvoltat pentru a deveni website-ul de socializare pentru proprietarii de afaceri, profesioniști și directori.

În general, persoane care caută să creeze relații de afaceri profitabile.

LinkedIn, cu ceva timp în urmă, a beneficiat de mici transformări de reproiectare. Astfel, a devenit singura platformă unde cei interesați de afaceri pot consuma și distribui informații ce contează.

Doriți să creați valoare și să stabiliți relații cu oamenii care contează pentru creșterea dvs. profesională? Iată câteva sfaturi grozave pentru a beneficia la maxim de LinkedIn. Articol de blog oferit de agenția de optimizare SEO.

Profilul pe LinkedIn este important

Antreprenorii și angajatorii pe care doriți să-i cunoașteți ar putea să nu vă cunoască foarte bine. Acesta este motivul pentru care unii preferă să afle mai multe despre dvs. prin profilul de LinkedIn.

Puteți crea încredere pentru publicul țintă prin completarea profilului de LinkedIn.

Nu uitați că profilul dvs. LinkedIn este, în esență, CV-ul online. Acesta poate fi pus la dispoziția publicului și poate fi accesat de oricine dorește să cunoască mai multe.

În primul rând, fotografia. Fotografia dvs. ar trebui să vă prezinte natural. Dacă doriți să vă prezentați ca cineva în care oamenii pot avea încredere, un mic zâmbet vă poate ajuta.

Dar nu forțați zâmbetul! Zâmbiți de parcă sunteți foarte fericit să întâlniți pe cineva. Gândiți-vă la momentul în care ați fost prezentat cuiva pe care la-ți găsit foarte plăcut pentru prima dată.

În ceea ce privește ținuta, selectați una formală sau semi-formală în care vă simțiți confortabil. Nu uitați, nu puneți o fotografie pe profilul dvs. de Facebook.

Titlul profesional

Doriți ca potențialii clienți să știe ce aveți de oferit, după ce vă văd profilul. Cel mai bun mod de a le atrage atenția este de a crea un titlu relevant.

Titlul profilului este situat chiar sub numele din profilul de LinkedIn.

Puteți adăuga un titlu la profilul dvs. modificând câmpul de nume din secțiunea „Modificați profilul contului”. Un mic sfat: fiți creativi când creați titlu profesional pentru profilul dvs.

Puneți la dispoziție cât mai multe experiențe conexe sau detalii despre angajare. Acestea adaugă substanță, relevanță și credibilitate pentru potențialii dvs. clienți.

Sunteți în căutarea unui loc de muncă independent ca scriitor de conținut, de exemplu? Includeți cât mai multă experiență relevantă pe profilul dvs.

Fiți foarte specific atunci când puneți numele angajatorului și locul de muncă. Mai ales descrierea locurilor de muncă anterioare pe care le-ați ocupat. Istoricul locului de muncă trebuie să fie cât mai descriptiv.

Cu un profil excelent și un titlu profesional ispititor, recrutorii vă vor avea în vizor.

Rețineți, însă, că doar contactelor de gradul I le sunt afișate datele dvs. de contact. Cu toate acestea, mulți oameni includ adresa lor de e-mail în titlul lor profesional. În acest mod, și alții pot vedea că aceștia sunt bineveniți.

Cum găsim clienți potriviți pentru afacere pe LinkedIn?

În primul rând, o notă despre adăugarea contactelor pe LinkedIn. Puteți adăuga contacte pe LinkedIn imediat după înregistrare. Utilizați formularele de invitație care pot fi listele de adresele de e-mail existente. Puteți citi articolul nostru despre e-mail marketing pentru un plus de informație.

Aveți grijă să nu adăugați persoane pe care nu le cunoașteți sau care nu vă cunosc. Atrageți prea mulți „necunoscuți” de la persoanele pe care le-ați invitat? Situația poate trimite contul dvs. pentru a fi revizuit manual pentru spam.

Cu toate acestea, există o modalitate de a invita oamenii să se conecteze cu dvs. Chiar dacă nu știți adresele lor de e-mail și nici nu vă cunosc.

Soluția: prin intermediul grupurilor LinkedIn.

De îndată ce ați terminat să vă extindeți profilul LinkedIn, alăturați-vă grupurilor. Este important să descoperiți cele care au legătură cu afacerea. Sunteți un scriitor de conținut online? Doriți să găsiți persoane care lucrează în zona de optimizare SEO.

În acest caz, cele mai bune grupuri LinkedIn pentru a găsi contacte noi, sunt cele care se referă la:

Rețineți că este posibil să vă alăturați doar până la 50 de grupuri LinkedIn. Deci, alegeți-le pe cele cu care doriți să vă asociați, cu maximă atenție.

De asemenea, este posibil să nu vi se permită să vă alăturați imediat fiecărui grup pentru care solicitați acces. Există o mulțime de grupuri pe LinkedIn care sunt pline de oportunități.

Direcționarea oportunităților

Acum doriți să vă direcționați oportunitățile cu exactitate. Nu puteți invita oamenii să se conecteze cu dvs. decât dacă ați stabilit deja o formă de conexiune. Fie că sunteți în aceleași grupuri sau ați lucrat cu ei la o companie, anterior.

Pentru a găsi exact cu cine doriți să vă conectați pe LinkedIn profitați de „Căutarea avansată”. Aceasta vă permite să găsiți cele mai valoroase oportunități pentru afacerile dvs.

Căutare avansată vă permite să filtrați căutările. În acest mod, puteți găsi persoanele cu care doriți să vă conectați.

Presupunem că nu aveți pe nimeni în lista de contacte. Însă, sunteți deja membru al mai multor grupuri legate de activitatea publicului țintă. Faceți click pe „Membrii grupului” din câmpul „Relații”.

Rezultatele vor arăta membrilor LinkedIn pe proprietarii de afaceri conectate cu industria sau nișa dvs. Însă, nu veți putea ajunge la ei și nici nu le puteți trimite mesaje decât dacă sunteți conectat pe LinkedIn.

Amintiți-vă că am filtrat căutarea pentru a include doar colegi ai unui grup din care faceți parte. Căutarea avansată are mai multe criterii de selecție. Nu ezitați să mai încercați și alte filtre.

Comunicați cu oportunitățile dvs.

Mesajele extrem de personalizate, scurte, directe și la obiect atrag atenția potențialilor clienți, deoarece:

  • nu sună spammy;
  • permit potențialului client să simtă că îi respecți timpul;
  • angajează interlocutorul creând un punct de interes specific.

Atunci când decideți să comunicați potențialilor clienți păstrați mesaje cât mai scurte, directe și cât mai exacte. Dacă va apărea un interes, potențialul client va cere mai multe informații. În acest fel, ajungeți să contractați noi clienți.

Aici avem un mic truc. Când primiți întrebări, întotdeauna mulțumiți pentru răspuns. După ce mulțumiți, puteți să continuați să arătați cum și în ce fel puteți colabora.

Concluzie

Pe final vă lăsăm cu acest mic checklist, care să vă amintească mereu de ce trebuie să ținem cont:

  • nu uitați să vă mențineți profilul LinkedIn cât mai descriptiv și cât mai complet;
  • vizați numai oportunitățile calificate pentru tipurile dvs. de produse sau servicii;
  • nu faceți spam! Personalizați întotdeauna mesajele și păstrați-le cât mai scurte.
  • folosiți LinkedIn pentru a vă dezvolta potențialul online.

Dacă doriți să discutați cu noi, puteți accesa datele noastre de contact. Putem colabora și oferi servicii SEO, audit SEO, strategii SEO și web design.