SEM (Search Engine Marketing)

SEO Cluj Wiki, vă prezintă informații despre "SEM (Search Engine Marketing)"

Informații articol

  SEM (Search Engine Marketing)
  SEM (Search Engine Marketing), sau marketing pentru motoarele de căutare. Acesta este un termen care a fost creat de autorul și jurnalistul Danny Sullivan.

  SEM (Search Engine Marketing)

  Termenul a fost creat atunci când Google a devenit cel mai important motor de căutare. Acest lucru se întâmpla pe la începutul anilor 2000.

  Inițial, a descris strategiile SEA (publicitate pentru motoarele de căutare) care ajută companiile și mărcile să își crească vizibilitatea în rezultatele căutării plătite.

  Acesta este motivul pentru care SEM și SEA sunt adesea utilizate în mod sinonim astăzi.

  Măsurile care contribuie la o vizibilitate mai mare

  Până acum, majoritatea profesioniștilor în marketing online, înțeleg SEM ca toate măsurile care contribuie la o vizibilitate mai mare în motoarele de căutare.

  SEM, poate fi inclusiv optimizare pentru motoarele de căutare (SEO), pentru rezultatele organice, neplătite.

  Astfel, marketingul pentru motoarele de căutare combină cele două discipline SEA și SEO.

  Marketingul în motoarele de căutare se referă, în general, la atingerea scopului prin marketing direcționat, prin intermediul motoarelor de căutare precum Google.

  Obiectivul principal nu este întotdeauna vânzarea de produse sau servicii, ci poate fi de asemenea, pe campanii care crește conștientizarea brandului.

  Cum funcționează SEO?

  Google și concurenții săi precum Bing sau Yahoo, folosesc un algoritm pentru a sorta rezultatele căutării organice.

  SEO își propune să optimizeze website-urile în așa fel încât acestea să fie apreciate ca fiind deosebit de relevante de acest algoritm și să fie clasate în consecință.

  În cel mai bun caz, optimizarea cu succes pentru motoarele de căutare duce la optimizarea website-urilor printre primele zece rezultate pentru potrivirea interogărilor de căutare.

  Un exemplu tipic de măsură SEO este integrarea unei anumite densități de cuvinte cheie în conținutul online.

  Algoritmii Google

  Cu toate acestea, algoritmii Google iau în calcul mai mulți factori decât textul și cuvintele cheie ale unui website.

  Alți factori importanți pentru un SEO de succes, sunt un raport echilibrat între text și imagini, backlink-uri, timpi de încărcare și metadate tehnice.

  Prin urmare, SEO este de obicei împărțit în optimizare SEO on-page (tehnologie, structură, conținut) și optimizare SEO off-page (link building, social media, etc.).

  Optimizarea pentru motoarele de căutare a devenit mult timp un domeniu profesionist în parte, deoarece Google își supune algoritmii la actualizări majore din când în când.

  Acestea pot constitui provocări considerabile pentru marketingul online.

  Dacă Google își schimbă algoritmul și strategia dvs. actuală SEO nu mai duce la poziții de vârf în rezultatele organice, puteți pierde foarte mult.

  Cum funcționează SEA?

  Publicitatea în motoarele de căutare înseamnă campanii plătite. Companii care plătesc pentru reclame plasate în mod proeminent în rezultatele căutării.

  La Google, aceasta este organizată de Google Ads, care se bazează pe un mecanism de licitație.

  Pe baza cuvintelor cheie, agenții de publicitate definesc prețul maxim pe care doresc să îl plătească pentru a-și afișa reclame peste rezultatele căutării organice.

  Google afișează automat anunțurile cu cel mai mare ofertant într-o poziție proeminentă.

  Acest lucru vă permite să cumpărați trafic și atenție din motoarele de căutare, reducând procesul consumator de timp.

  Tranzacții comerciale (conversii)

  Succesul SEA se măsoară prin rate de clic sau tranzacții comerciale (conversii), în funcție de obiectivele dvs.

  Deși Google Ads consideră relevanța unui anunț și a paginii de destinație pentru calcularea clasamentului anunțului, cel mai important factor rămâne cât de mult sunteți dispus să plătiți pentru un singur clic pe un anunț.

  Puteți limita utilizarea bugetului dvs. la anumite grupuri de vârstă și sex, precum și orașe, regiuni sau criterii similare.

  În rețelele de socializare, SEA vă permite să perfecționați și mai mult acest microtargeting, folosind criterii precum hobby-uri, religie sau atitudini politice.

  Motoarele de căutare pentru rețelele sociale cu milioane de interogări de căutare zilnice, precum Facebook, Instagram și Pinterest, joacă un rol din ce în ce mai important în marketingul pentru motoarele de căutare.

  Avantajele SEM comparativ cu alte tipuri de marketing

  Marketingul pentru motoarele de căutare reunește SEO și SEA, ceea ce vă permite să plasați ofertele atât în ​​rezultatele căutării organice, cât și în cele plătite.

  Google nu trebuie să fie întotdeauna cea mai importantă platformă. În funcție de ofertele individuale și obiectivele campaniei, Facebook, Instagram sau Amazon pot juca un rol principal pentru SEM.

  Comercializarea motoarelor de căutare beneficiază de controlul direct al costurilor, de opțiuni extinse pentru măsurarea succesului dvs. și de disponibilitatea imediată în sectorul SEA.

  Avantajul decisiv al SEM este însă că marketingul începe cu nevoile clienților. Ei caută un anumit produs, serviciu, inspirație sau informații, iar SEA îi conduce direct către locul în care îl pot găsi și cumpăra.

  Marketing-ul clasic

  Pierderea de trafic este minimă în comparație cu marketingul clasic, cum ar fi TV și radio.

  În plus, SEM conduce adesea la rate de clic mai mari decât publicitatea prin banner și alte tipuri de publicitate online.

  Un alt avantaj – SEA este de obicei taxat pe clic (pay per click, PPC), nu pe vizualizare.

  Google și alte platforme atractive pentru SEM au un interes real de a prezenta rezultate de căutare relevante pentru utilizatori datorită modelului lor de afaceri.

  Acest lucru are avantajul că marketingul pentru motoarele de căutare poate reacționa rapid la tendințele actuale.

  Pe lângă Mobile First, aceasta include, în special, numărul tot mai mare de interogări de căutare prin intermediul asistenților virtuali precum Alexa și importanța crescândă a rezultatelor căutării locale.

  în SEO Etichete: AlgoritmCăutării organiceSEASearch Engine MarketingSEMSEOVizibilitate
  A fost articol-ul de ajutor?

  Lasă un comentariu