Informații, cum puteți găsi date care se bazează pe credibilitate

Vă invităm să citiți articol-ul "Informații, cum puteți găsi date care se bazează pe credibilitate" și să lăsați un comentariu pentru a putea dezbate subiectul respectiv.

Informații, cum puteți găsi date care se bazează pe credibilitate. Marea cantitate de informații ușor accesibile în lumea de azi poate aduce numai avantaje.

Cu toate acestea, cum vă puteți asigura pozițiile obținute în rezultatele de căutare sunt cele mai precise și de încredere? Citiți articolul de astăzi pentru a afla cum să reduceți rezultatele pentru a găsi exact ceea ce căutați.

Cantitatea uriașă de articole și texte disponibile poate cauza unele probleme. Există mult mai multe știri false, ceea ce înseamnă informații eronate făcute public în mod deliberat.

Internetul este plin de informații de calitate scăzută.

Prin urmare, utilizatorii de internet trebuie să facă față unei provocări considerabile. În primul rând, trebuie să învețe cum să caute informații. În al doilea rând, trebuie să afle cum să verifice dacă informațiile provin dintr-o sursă de încredere.

Beneficiați de utilizarea căutării avansate pentru informații

Căutarea Google de bază este utilă dacă vreți informații generale. Cu toate acestea, dacă doriți să primiți știri detaliate, introduceți o interogare în bara de căutare. Poate nu veți primi rezultate satisfăcătoare.

Dar nu vă faceți griji. Google a conceput funcții de căutare avansată care vă permit să vă ajustați parametrii de căutare. Astfel, puteți să obțineți cele mai precise rezultate.

Căutarea avansată Google oferă o gamă largă de instrumente. Acestea permit o cercetare mai bună și mai precisă. Vă va ajuta să explorați în detaliu un anumit subiect.

Această abilitate este foarte importantă în optimizare SEO. Mai ales în cazul redactorilor SEO ce au nevoie constant să se familiarizeze cu subiecte noi. Aceștia trebuie să creeze conținut valoros pe baza textelor deja disponibile.

Operatori de căutare selectați și căutarea avansată Google

Astăzi, am dori să vă prezentăm formularul de căutare avansată. Vă va ajuta să reduceți rapid și eficient rezultatele căutării pe care le obțineți. O puteți găsi în fila „Setări”, sub numele de „Căutare avansată”:

 1. toate aceste cuvinte. Motorul de căutare caută toate cuvintele introduse în căutarea standard;
 2. exact acest cuvânt sau această expresie. Motorul de căutare caută fraza specifică pe care ați introdus-o;
 3. oricare dintre aceste cuvinte. Aici tastați în două cuvinte. Motorul de căutare oferă rezultatele corespunzătoare unui cuvânt;
 4. niciunul dintre aceste cuvinte. Cuvintele introduse nu vor fi luate în considerare de către motorul de căutare;
 5. numere de la până la. Puteți introduce o frază și numere specifice dintr-un anumit interval;
 6. limbă. Această opțiune vă permite să alegeți limba în care website-urile dvs. vor fi afișate;
 7. regiune. Puteți restrânge rezultatele căutării dvs. către website-urile care operează într-o anumită regiune;
 8. data ultimei modificări. Căutarea website-urilor dintr-o anumită perioadă de timp;
 9. website sau domeniu. Permite navigarea pe un singur website sau limitarea rezultatelor căutării la un anumit tip de domeniu;
 10. termeni care apar. Puteți determina locul pe un website în care ar trebui să apară cuvântul cheie;
 11. căutare sigură. Filtrează conținut care este explicit sexual. Se aplică website-urilor pentru adulți;
 12. tip de fișier. Vă permite să căutați sau să omiteți anumite tipuri de fișiere;
 13. drepturi de utilizare. Permite căutarea website-urilor cu licențe specifice sub care sunt distribuite.

Filtrarea rezultatelor căutării

În plus, puteți filtra toate rezultatele căutării. Este foarte util pentru a obține informații care vă interesează. În afară de operatorii de căutare deja menționați, acesta poate fi realizat folosind și alte instrumente. De exemplu, hărți, știri, videoclipuri sau imagini, disponibile pe Google.

Mai mult, fiecare categorie este echipată cu un instrument separat. Acesta permite reducerea și mai mult a rezultatelor căutării.

De exemplu, după selectarea videoclipurilor. Puteți selecta durata specifică sau calitatea videoclipurilor care vor fi afișate în rezultatele căutării.

Sursele de informații sunt de încredere? La ce să acordați atenție?

Stăpânirea abilităților care vă permit să evaluați dacă informațiile analizate sunt fiabile este cheia succesului. Dezvoltarea tehnologiei digitale facilitează obținerea majorității informațiilor fără efort.

Din păcate, cantitatea actuală copleșitoare, de știri, împiedică determinarea informațiilor care pot fi de încredere. Există atât de multe știri false în sfera publică. Cine ar fi capabil să evalueze în mod rezonabil sursa de informații care ar merita greutatea sa în aur.

Mai ales dacă sunteți un redactor SEO care își câștigă viața căutând informații.

Doriți să aflați dacă articolul pe care îl citiți merită timpul acordat? Ar trebui să evaluați sursa acestuia. Pentru a face corect acest lucru, trebuie să luați în considerare mai multe probleme:

Cine este autorul știrilor?

Dacă este posibil, examinați calificările și expertiza pentru a vedea dacă persoana este de încredere.

Website-ul este de încredere?

Foarte des, website-ul unde sunt publicate informațiile spune multe despre credibilitatea acestuia. În mod firesc, știrile publicate pe portaluri științifice de renume sunt mult mai valoroase și mai de încredere.

Puteți verifica aceste informații din alte surse?

Dacă un articol e adevărat și de încredere, aceleași vizualizări și informații vor fi publicate pe alte website-uri.

Când a fost scris textul dat?

Datorită dezvoltării constante a științei și tehnologiei, lumea se schimbă într-adevăr dinamic. Aveți probleme în a determina când a fost publicat un text dat? Merită să verificați dacă informațiile sunt actualizate în mod regulat.

Cum a achiziționat informația autorul?

Ar trebui să monitorizați referințele și sursele furnizate de autor. Poate că scriitorul este un expert într-un anumit domeniu.

Cu toate acestea, poate că informația este descrisă doar din perspectiva sa și implică povești de ocazie. În acest caz, șansele ca informația să fie relevantă scad drastic.

Care este domeniul website-ului de informații?

În secțiunea „Despre noi” puteți găsi informații de ce cineva a decis să publice conținut pe un anumit website. Aici, analiza domeniului website-ului poate fi de mare ajutor:

 • domeniile „.com” denotă website-uri comerciale create pentru profit;
 • domeniile „.org” sunt organizații non-profit;
 • domeniile „.edu” denotă website-uri educaționale;
 • domeniile „.mil” înseamnă website-uri militare;
 • domeniile „.info” sunt ale website-urilor care servesc funcția informativă;
 • domeniile „.gov” sunt asociate cu website-uri guvernamentale.

Cu toate acestea, fiți atent!

Creșterea rapidă a marketing-ului online și a pieței libere permite înregistrarea oricărui domeniu. Cu excepția celui „.gov”. Cu toate acestea, astfel de practici nu sunt încă foarte populare.

Analiza domeniilor website-ului este utilă în evaluarea încrederii sursei de informații.

Cine sunt cititorii?

Există o diferență considerabilă între două principale categorii de website-uri de știri. Ne referim aici la cele dedicate utilizatorilor obișnuiți și la cele pentru profesioniști și experți într-un domeniu.

Website-ul conține reclame?

Analizați reclamele afișate pe website-ul unde ați găsit știri. Acestea pot indica faptul că informațiile publicate acolo sunt mai puțin relevante.

Analiza surselor din care obțineți date poate fi mult mai complicată. Nu este vorba să petrecem fiecare oră din viața noastră pentru a verifica dacă știrile sunt de încredere.

Aspectele de mai sus includ cele mai importante elemente. Acestea vă pot sugera în mod clar și rapid dacă un anumit website și conținutul acestuia sunt sigure sau nu.

Căutarea de bază vs. căutarea avansată de informații

În fiecare an, Google introduce o serie de actualizări la algoritmii săi. Aceștia ar trebui să asigure utilizatorilor cele mai precise rezultate de căutare care să satisfacă așteptările lor.

În afară de interogarea de căutare, Google ia în considerare și alte aspecte, cum ar fi locația sau istoricul. Cercetarea de bază obține multe rezultate. În conformitate cu algoritmii Google, ar trebui să răspundă complet la întrebările dvs.

Cu toate acestea, este posibil să nu fie suficient.

Căutarea avansată poate facilita procesul de navigare și selectarea de informații mai detaliate. Prea multe informații vă pot „ucide cu bunătate”. Filtrarea eficientă a rezultatelor căutării vă ajută să accesați informații de interes.

Industrii precum optimizarea SEO sau marketing-ul pot fi caracterizate prin dificultăți în găsirea de informații. Mai ales în legătură cu cele care sunt importante.

În aceste domenii este importantă obținerea de știri de calitate și verificarea acestora. Persoanele care lucrează în aceste industrii ar trebui să facă tot posibilul pentru a obține informații, eficient.

Căutarea corectă a informațiilor permite obținerea avantajului față de ceilalți. Mai ales din punctul de vedere al cunoștințelor dvs. În acest mod, crește și simțul validității și al eficienței.

Un redactor SEO cu astfel de competențe va putea crea conținut valoros. Acesta poate fi plin de cunoștințe de fond și va fi sigur că informația diseminată provine din surse fiabile.

Prin urmare, dobândirea unor astfel de abilități facilitează munca. De asemenea, ajută la obținerea unor rezultate satisfăcătoare și la depășirea concurenței de pe piață.

Concluzie

Găsiți informații de încredere care sunt valoroase din perspectiva muncii și a vieții private. Este una dintre abilitățile cheie care vă pot îmbunătăți calitatea resurselor de știri.

De asemenea, vă poate dezvolta și expertiza într-o anumită zonă de interes. Cu toate acestea, căutarea informațiilor în sine poate să nu fie suficientă. Se întâmplă să nu asigure obținerea surselor de informații de prim nivel.

Merită să verificați de două ori că articolele din care primiți informații sunt de încredere.

Lasă un comentariu