Marketing, ce strategii pot fi utile pentru întreprinderile mici

Vă invităm să citiți articol-ul "Marketing, ce strategii pot fi utile pentru întreprinderile mici" și să lăsați un comentariu pentru a putea dezbate subiectul respectiv.

Prin marketing se înțelege tot ce face o companie. Există o întrebare frecventă întâlnită printre întreprinzători. „Cum pot să-mi îmbunătățesc marketingul fără bani sau cu bani puțini?”.

Aceasta este literalmente o întrebare care are foarte multe implicații. De multe ori nu există un buget pentru așa ceva sau întreprinzătorul încă nu înțelege beneficiile obținute prin marketing.

Chiar dacă există numeroase idei pentru a face marketing, care va fi potrivită pentru compania dvs.? Va funcționa? Își va îndeplini previziunile bugetare?

O singură idee bună, bine implementată, poate fi cheia pentru a deveni un jucător important pe piață.

Fie tocmai ați început o mică afacere de consultanță, fie conduceți un magazin local sau ați deschis o cafenea, căutați în mod constant modalități de a atrage clienți fără a vă împrumuta.

Social media are legătură în conectarea cu oamenii din nișa dvs. Pot fi clienți, potențiali clienți, persoane care sunt interesate de ceea ce faceți sau care împărtășesc interese similare și cercuri sau hub-uri.

Iată câteva dintre cele mai bune strategii digitale și off-line, pentru a vă promova afacerea. În cele din urmă veți economisi bani. Suntem ferm convinși că veți găsi ceva util prin recomandările de mai jos.

Stabiliți un buget pentru marketing

Primul pas către marketing este, în mod evident, definirea producției finale și strategia bugetului. Când o societate mare trece prin restructurare, prima întrebare a consultanților este: „Ce doriți să obțineți?”.

În primul rând trebuie să decideți care aspecte sunt importante pentru afacerea dvs. Extinderea sau maximizarea expunerii locale?
Căutați stabilirea unei poziții de brand sau conversii?

Începeți să acordați prioritate obiectivelor.

Acest lucru vă va ajuta să alocați și bugete acolo unde este nevoie. Stabiliți nevoile cele mai imediate și care au o importanță majoră pentru afacere. Obiectivul pe termen lung este importat pentru direcția afacerii.

Plătiți pentru a obține randamente

Pentru marketingul online, trebuie să cheltuiți bani pentru a câștiga vânzări. Dacă doriți să aveți un impact pozitiv, veți cheltui o parte din buget pentru anunțuri de căutare plătite, anunțuri afișate, anunțuri sociale etc.

Dacă nu sunteți familiarizat cu mediul online, veți avea o serie de întrebări. Cum să începeți? Cât costă ? Cum să știi dacă chiar funcționează Facebook Ads sau Ad Words?

De ce trebuie să plătim pentru Facebook Ads? Poate pentru că, vizionările neplătite pe postările de pe Facebook pot fi scăzute la 1 % din cauza unor trucuri Facebook. Așa funcționează algoritmii platformei.

Indiferent de metoda aleasă, verificați dacă funcționează. Puteți utiliza un calculator de costuri pentru a vedea ce puteți obține dintr-un buget mic pentru anunțuri pe Facebook.

Valorificați ofertele locale Google

Google este cel mai utilizat motor de căutare. Are un surplus de oferte care pot ajuta micile afaceri. Prin crearea unui cont Google My Business, puteți prelua controlul informațiilor despre afacerea dvs.

Puteți seta orarul de funcționare, adresa, numărul de telefon și website-ul. Acum, cu noile reclame locale de căutare, afacerea dvs. poate apărea pe aplicația Google Maps sau pe alte servicii Google.

Dacă decideți să faceți un cont GMB avem o recomandare. Actualizați datele prezentate dacă acestea au avut modificări ulterior. Nimic nu este mai frustrant decât să ajungi la locație și să constați că este închis.

Pentru marketing alegeți un singur canal social, în loc de toate simultan

Chiar dacă este extrem de utilă, social media este și grea și iritantă. Mai ales când încercați să jonglați între Facebook și LinkedIn, Instagram și Pinterest, Youtube și Twitter.

Este greu de spus care din ele funcționează cel mai bine.

Să aveți prezență pe mai multe canale este cu siguranță un avantaj. Însă este mai eficient să alegeți un canal pe care clienții dvs. sunt prezenți, sau activi mai ales.

De exemplu, dacă clienții vă etichetează constant locația sau vă etichetează în postările Instagram, dar rareori re-trimit pe Twitter, investiți mai mult timp în Instagram (care este convenabil și ușor de distribuit și pe Facebook).

Pe ce platformă de socializare doriți să fiți mai vizibili? Pentru aceasta, trebuie să analizați prezența dvs. actuală pe social media. Trebuie să cunoașteți grupul căruia vă adresați și să vedeți pe ce platformă este acesta activ.

Înscrieți-vă la câteva instrumente sociale. Hootsuite și Buffer se vor conecta la conturile de socializare, permițându-vă să planificați postările pentru viitor.

Marketing cu ajutorul unui blog

Bloggingul poate fi extrem de util pentru expunere, branding și bineînțeles pentru implicare. Utilizați articole eficiente pe blogul companiei. Ar trebui să demonstrați potențialilor clienți și fani că sunteți un expert în domeniul dvs. Explicați cum îi puteți ajuta prin îndrumări și sfaturi.

Puteți utiliza, de asemenea, această platformă pentru a vă promova. Acest lucru ar putea fi orice. De la anunțuri de premiere, finalizări ale unor proiecte, atingerea unor obiective.

Calitatea trebuie să fie peste cantitate, dar consistența este importantă.

Publicați câte un articol nou pe blog cel puțin o dată pe săptămână. Asigurați-vă că optimizați SEO pentru ca oamenii să vă poată găsi conținutul blogului.

E-mail marketing

Marketingul prin e-mail este o oportunitate perfectă și eficientă de a stabili loialitate, atunci când dețineți o afacere mică. Dacă clienții și potențialii dvs. predau adrese de e-mail, aceasta deschide ușa pentru a trimite notificări de vânzare sau evenimente.

Aceasta nu implică buget, doar timp pentru elaborarea de newslettere.

De asemenea, vă puteți gândi la trimiterea unui buletin informativ săptămânal sau bi-săptămânal. Oamenii sunt mai susceptibili de a fi loiali și de a se angaja cu o afacere care arată umanitatea sa.

Dacă doriți să economisiți bani aici, înscrieți-vă la Mail Chimp. Au un serviciu gratuit de e-mail de marketing, cu funcții excelente, inclusiv șabloane predesignate.

O mulțime de oameni își verifică e-mailurile pe telefoanele lor, așa că asigurați-vă că e-mailurile dvs. sunt mobile, folosind CSS sau o lățime de pixeli mai mică (mai mică de 600 px).

Faceți cercetare de cuvinte cheie pentru SEO

Este foarte important să aveți o idee despre ce este SEO. Optimizarea pentru motoarele de căutare este o serie de tactici utilizate în marketing.

Obțineți destinații de plasare mai mari pe paginile cu rezultatele căutării Google, Bing, Yahoo sau alte motoare de căutare pentru a crește vizitele pe website.

Vestea bună este că este gratuită. Vestea proastă, este complicat de efectuat.

Începeți prin identificarea unei liste de cuvinte cheie care vor aduce vizitatori relevanți pe website-ul dvs. Utilizați instrumente de cuvinte cheie pentru a vă ajuta. Puteți folosi instrumentul gratuit de cuvinte cheie, Planificatorul de cuvinte cheie Google sau KWFinder.

Gândiți-vă la problemele pe care încercați să le rezolvați pentru clienții dvs. Încorporați acele cuvinte în conținutul livrat, care este folosit de clienții dvs. Atrageți cât mai multe vizite cu un SEO eficient.

Împărtășiți cunoștințele

Ponderea cunoștințelor poate fi orice. De la tutoriale YouTube la webinarii, până la discuții în cadrul conferințelor locale. Ați putea să vă reorientați prezentările și să le publicați pe blog.

Alegeți un subiect actual din industria dvs. care poate fi abordat. Dezvoltați-l și alegeți forma în care îl veți livra publicului. Acesta poate fi livrat live. În același timp, poate fi înregistrat pentru a fi găsit ulterior.

Clienții existenți

Cele mai multe companii fac o treabă slabă în a folosi clienții existenți pentru a atrage alții noi. Dacă compania dvs. face evenimente, oferiți oamenilor un discount sau un cadou gratuit pentru a aduce un prieten.

Fiți activ pe LinkedIn! Acesta este un mod minunat de a găsi alții în industria dvs., de a vă alătura grupurilor de chat și forumuri pentru sfaturi sau invitații la evenimente.

În funcție de natura afacerii, verificați calendarul. Evenimentele legate de anumite sărbători sunt organizate doar pe perioada acestor sărbători. Aflați când este momentul oportun pentru a organiza un eveniment și nu ratați ocazia.

Marketing cu ajutorul premiilor

Este cel mai bine atunci când prezentați un trofeu, o medalie sau chiar doar o insignă, pe care o puteți așeza apoi într-un loc proeminent pentru a afirma că afacerea dvs. este eficientă. Spectacolele de premiere sunt, de asemenea, un alt loc minunat în rețea.

Efectuați o listă cu tipul de premii pe care le-ați putea solicita. De exemplu, cea mai bună echipă de design, cel mai bun articol pe blog etc.
Verificați aceste premii.

Relațiile cu clienții

Diferența dintre o companie de succes și una mediocră se rezumă adesea la angajamentul proprietarului în construirea și susținerea relațiilor cu clienții și cu cei potențiali.

Deși este important să menținem comunicarea tradițională și PR-ul, proprietarii de afaceri ar trebui să-și extindă relațiile prin forumuri online – website-uri, bloguri și rețele sociale.

Conversațiile se petrec în jurul tău – asculți, participi? Ești un lider de gândire?

Fiind activ pe aceste canale de comunicare, obțineți vizibilitate. Odată cu expunerea în fața audienței obțineți și poziția de specialist în domeniul afacerii pe care o dețineți.

Gând final

Fiți diferit și ieșiți în evidență. Încercați să fiți original și reprezintați în mod unic afacerea prin publicitate și marketing. Arătați tuturor nu numai de ce afacerea dvs. este minunată, dar și cum puteți ajuta clienții.

În secțiunea „Despre” a website-ului prezentați nu doar informații despre companie. Stabiliți o viziune, o misiune și valorile pe care se bazează compania dvs.

Lasă un comentariu