.htaccess

SEO Cluj Wiki, vă prezintă informații despre ".htaccess"

Informații articol

  htaccess
  .htaccess, este un fișier puternic a cărui funcție este de a oferi instrucțiuni serverului de hosting.

  .htaccess, Informații și prezentare

  Numele înseamnă „Hypertext Access”, care se referă la funcția sa inițială de a controla accesul utilizatorului la mai multe fișiere bazate pe text.

  Când acest instrument a fost conceput pentru prima dată, rolul său principal a fost să limiteze accesul la anumite părți ale unui website.

  Articole recomandate:

  Codând anumite instrucțiuni într-un fișier .htaccess, un administrator de sistem a putut să stabilească accesul numai cu parolă la o pagină sau director.

  În zilele noastre, funcționalitatea .htaccess a fost extinsă la alte câteva utilizări, dar vom discuta mai jos în acest articol.

  Ce are .htaccess diferit de httpd.conf?

  Aceste două fișiere sunt utilizate pentru a schimba configurația serverului web, sau pentru a oferi serverului instrucțiuni suplimentare.

  Cu toate acestea, httpd.conf este fișierul principal sau principalul fișier de configurare și nu poate exista decât o singură instanță.

  Pe de altă parte, .htaccess poate exista de mai multe ori și în mai multe directoare specifice.

  Mai mult, orice directive incluse în httpd.conf sunt citite o singură dată. Câmpurile plasate în .htaccess vor fi citite de fiecare dată când o pagină este încărcată, fie în directorul în care se află, fie în oricare dintre subdirectoarele sale.

  Cum se creează un fișier .htaccess

  Pentru a crea un nou fișier .htaccess, deschideți un nou document utilizând un editor de text simplu, cum ar fi Notepad ++, Brackets sau TextMate.

  După cum am menționat anterior, .htaccess oferă în esență instrucțiunile serverului, astfel încât conținutul specific va varia în funcție de ceea ce doriți să obțineți pentru fiecare site dat.

  După ce instrucțiunile au fost scrise, salvați modificările.

  .htaccess poate fi apoi încărcat în directorul rădăcină, fie folosind un sistem de gestionare a fișierelor bazat pe web, cum ar fi cPanel sau prin FTP.

  Mai multe fișiere .htaccess

  Cu toate acestea, poate fi încărcat și în alte părți ale unui site web. Este posibil să existe mai multe fișiere .htaccess în directoare și subdirectoare, altele decât root sau public_html.

  În orice caz și înainte de a-l încărca, este important să rețineți că .htaccess are capacitatea de a trece peste alte instrucțiuni care pot apărea în subdirectoare sau directoare inferioare.

  în Web Development Etichete: .htaccessBracketscPanelhttpd.confHypertext AccessNotepad ++TextMate
  A fost articol-ul de ajutor?

  Lasă un comentariu