Flat Design

SEO Cluj Wiki, vă prezintă informații despre "Flat Design"

Informații articol

  Flatdesign
  Flat Design, este un tip de design al interfeței utilizatorului, care se concentrează pe elemente simplificate, bidimensionale și culori deschise.

  Flat Design, concentrat pe elemente simplificate

  Flat design este adesea menționat ca un design opus skeuomorfismului, care creează iluzia a trei dimensiuni pe afișele și ecrane bidimensionale, copiind structuri și efecte din lumea reală.

  Flat Design, care este centrat pe tipografie simplă și elemente geometrice.

  A devenit popular odată cu lansarea Windows Phone 2010, de la Microsoft, urmată de introducerea Windows 8, iOS 7 Apple și Google Material Design, care utilizează și flat design.

  Cu toate acestea, flat design-ul a avut deja origine în anii ’50. A devenit cunoscut mai întâi prin stilul tipografic internațional, cunoscut și sub denumirea de stil elvețian.

  Modelele actuale au fost inițial dezvoltate pentru un web design receptiv, unde conținutul website-ului este dimensionat în funcție de dimensiunea ecranului dispozitivului.

  Folosind forme simple, flat design-ul ajută la asigurarea încărcării rapide a paginilor web responsive, chiar și cu conexiuni cu o lățime de bandă redusă.

  Caracteristicile Flat Design

  Flat design este un stil cu două dimensiuni pur. Evită umbrele, structurile, gradienții de culoare și alte mijloace care adaugă adâncimea unui element.

  Fiecare element din designul flat, de la rame la butoane, este neted, fără a 3-a dimensiune.

  Designerii de website-uri utilizează de obicei forme simple precum cercuri, dreptunghiuri sau pătrate pentru acest tip de design.

  Concentrați-vă pe tipografie și culoare

  Datorită simplității elementelor sale, tipografia joacă un rol important în flat design.

  Proiectanții folosesc de obicei fonturi sans serif simple pentru a se potrivi cu designul minimalist al celorlalte elemente.

  Diferit formatarea fonturilor le spune utilizatorilor cum să folosească fiecare element dintr-o pagină.

  Culorile sunt, de asemenea, un aspect important al designului flat. Paletele de culori folosite sunt adesea mult mai deschise și conțin mai multe nuanțe decât pe alte website-uri.

  În timp ce majoritatea aplicațiilor web se concentrează pe câteva culori (adesea doar pe trei), designerii tind să folosească șase-opt culori diferite pentru paginile web cu flat design.

  Unele nuanțe sunt folosite mai des decât altele. Culorile retro – inclusiv portocaliu, violet, verde, turcoaz și albastru – sunt cele mai frecvente în flat design.

  Un exemplu de website conceput în flat design  poate fi găsit pe kSEO.ro.

  După cum puteți vedea în imaginea următoare, site-ul evită în mare parte umbrirea și alte elemente. Website-ul folosește un design foarte simplu și clar.

  kSEO
  kSEO Romania, este un website dezvoltat în sistem Flat Design – https://kseo.ro.

  Avantajele și dezavantajele în Flat Design

  Designul flat cu elementele sale minimaliste îi ajută pe utilizatori să se concentreze asupra conținutului unui website.

  Îmbunătățește capacitatea de utilizare printr-o ierarhizare vizuală clară a formelor, culorilor și fonturilor și permite navigarea rapidă și intuitivă în aplicațiile desktop și mobile.

  Modelele plate sunt ușor de personalizat din punct de vedere al designului adaptiv și receptiv, mai ușor de implementat pentru designeri și reduc cantitatea de date necesare atunci când accesează un website.

  Designul minimalist, fără adâncime și structuri spațiale este, de asemenea, cel mai mare dezavantaj al designului plat.

  Flat Design-ul compromite usabilitatea?

  O analiză a grupului Norman Nielsen a constatat că stilurile de design flat pot compromite usabilitatea, deoarece utilizatorii nu știu întotdeauna pe ce elemente poate fi dat clic.

  În plus, multe proiecte de flat design, sacrifică conținut informativ important pentru a menține designul simplu.

  În efortul de a sublinia calitățile clare și simplificate ale flat design-ului, unii designeri se încadrează în capcana de a se concentra prea mult pe estetică, ceea ce poate avea un impact negativ asupra utilizabilității unui website.

  Acesta este un risc special pentru designul web și mobil. Funcțiile importante și elementele interactive pot fi ascunse sau nu pot lipsi indicii vizuale cu care utilizatorii sunt familiari – doar pentru a crea simplitate.

  Aceste probleme de utilizare au fost soluționate printr-o perfecționare a designului flat original numit Flat 2.0 sau aproape plat.

  Acest stil de design, precum și Google Material, publicat în 2014, folosesc un număr mic de umbre, evidențieri și texturi pentru a sugera tridimensionalitatea, ceea ce poate îmbunătăți semnificativ capacitatea de utilizare.

  în Web Design Etichete: Flat DesignGoogle Material DesigniOS 7 Applestil elvețianWindows 8
  A fost articol-ul de ajutor?

  Lasă un comentariu