Black Hat SEO

SEO Cluj Wiki, vă prezintă informații despre "Black Hat SEO"

Informații articol

  BlackHat SEO
  Black Hat SEO, optimizarea care ignoră sau evită orientările și specificațiile. Clasament ridicat în listele de rezultate ale căutării, mai rapid și ușor.

  Black Hat SEO, optimizarea care ignoră sau evită orientările și specificațiile

  Termenul de black hat SEO este utilizat în marketing digital.

  Descrie toate măsurile de optimizare SEO ce ignoră sau evită în mod deliberat orientările și specificațiile.

  Metodele includ spam-ul de legături, de exemplu. Black hat SEO își propune să obțină un clasament ridicat pentru un website în rezultatele căutării. Cât mai rapid și mai ușor posibil.

  Black hat SEO este opusul white hat SEO. Ambele nume sunt derivate din filmele istorice occidentale. Eroul purta o pălărie albă, în timp ce răufăcătorul purta o pălărie neagră.

  Metode de optimizare SEO on page

  Pe o pagină web pot fi implementate diferite metode de optimizare SEO black hat. Unul dintre cele mai populare este afișarea de conținut divers utilizatorilor și motoarelor de căutare.

  Roboții motoarelor de căutare accesează o pagină HTML statică. Utilizatorii sunt redirecționați către o pagină cu un conținut complet diferit folosind tehnici dificil de urmărit. De exemplu, prin JavaScript sau Flash.

  În orientările sale pentru webmaster, Google se opune în mod explicit măsurii.

  Cuvintele cheie cu densitate adecvată sunt importante pentru clasament. Unii webmasteri folosesc excesul cuvintelor cheie ca o altă metodă de black hat SEO.

  În acest sens, cuvintele cheie importante sunt plasate pe un website în cantități mari. Se sugerează relevanța ridicată a unui subiect pentru motoarele de căutare.

  Cu toate acestea, poate descuraja rapid vizitatorii. Textele cu exces de cuvinte cheie sunt greu de citit. Însă, e posibil să ascundeți în mod deliberat astfel de texte.

  În acest mod, doar motoarele de căutare, nu și utilizatorii, pot să le vadă. Cuvintele cheie și alte texte pot fi ascunse, de exemplu, prin proiectarea fontului în aceeași culoare cu fundalul. Sau prin definirea unei mărimi de font zero.

  Metode de optimizare SEO off page

  Backlink-urile sunt factorul decisiv pentru optimizare SEO off page. Dacă alte website-uri leagă către o anumită pagină, acest lucru indică importanța sa pentru Google.

  Din acest motiv, blach hat SEO se concentrează puternic pe link building rapid. Poate fi obținut prin intermediul „fermelor de legături”, de exemplu.

  O fermă de legături este un website care conține puțin sau deloc conținut propriu. Pe de altă parte, dispune de multe link-uri către website-uri externe. Un astfel de director este configurat exclusiv în scopul conectării.

  Nu oferă nicio valoare adăugată.

  În mod similar, pagini de intrare sunt optimizate pentru cuvinte cheie importante. Sunt furnizate cu link-uri externe. Singura lor funcție este de a redirecționa către website-ul propriu-zis.

  Link-urile pot fi, de asemenea, generate în cantități mari, cu eforturi relativ reduse în forumuri sau comentarii. Fie pe pagini, fie pe diverse blog-uri media.

  O altă metodă de link building de tip black hat SEO este achiziționarea de domenii expirate. Acestea sunt website-uri la care proprietarul inițial a renunțat sau care au fost anulate.

  Întrucât încă mai au încrederea Google, cumpărătorul poate publica nou conținut. Putem include aici backlink-uri de înaltă calitate în propria pagină din domeniul cunoscut.

  Rețelele de bloguri private (PBN) sunt o altă metodă de black hat pentru a construi backlink-uri. Acestea sunt rețele de blog-uri care tratează diferite subiecte.

  Aceste blog-uri pot fi apoi folosite pentru a crea backlink-uri de înaltă calitate dofollow către un anumit website. Google evaluează link-urile de pe blog-uri mai mari decât cele de pe alte website-uri. Astfel, e o metodă de black hat SEO utilizată în mod obișnuit.

  Avantaje ale black hat SEO

  Deși de multe ori se susține că black hat SEO este interzis sau ilegal, nu e cazul. Specificațiile motoarelor de căutare sunt doar linii directoare, nu reglementări legale. Prin urmare, fiecare webmaster poate folosi metodele în mod liber.

  Algoritmii motoarelor de căutare nu recunosc manipularea black hat? Clasarea website-ului se poate îmbunătăți în mod semnificativ.

  Îmbunătățirea se traduce printr-un trafic mai mare și beneficii pentru marketing online.

  Dezavantaje ale black hat SEO

  Google încearcă să contracareze metodele de black hat SEO prin diferite măsuri. Din acest motiv, îmbunătățirile de clasare obținute prin astfel de metode durează pentru o perioadă scurtă.

  Dacă un website încalcă regulile de mai multe ori, Google va pedepsi acest lucru. Dacă un crawler detectează metode de black hat, website-ul în cauză poate fi redus în listele de rezultate.

  Astfel, acest tip de optimizare SEO poate rata rapid obiectivul propus. În acest mod se pot afecta negativ eforturile de marketing online.

  Google continuă să-și dezvolte algoritmul, luând în considerare comportamentul utilizatorului. Încălcările ghidurilor pentru webmasteri sunt descoperite mai rapid.

  De exemplu, timpul pe care utilizatorii îl petrec pe un website poate furniza informații despre conținut. Astfel, poate dezvălui măsuri precum text ascuns sau cloaking.

  Acestea pretind că pagina este foarte relevantă pentru termenii de căutare specifici. Dacă utilizatorii vizitează astfel de pagini vor fi dezamăgiți și vor pleca destul de repede.

  Aceste perioade scurte de semnalare indică Google că vorbim despre un conținut irelevant. O asemenea situație duce la o devalorizare în SERP chiar și fără identificarea directă a black hat.

  Black Hat vs White Hat

  Spre deosebire de black hat SEO, metodele de optimizare SEO ce respectă regulile sunt denumite white hat SEO. Cu toate acestea, nu orice măsuri pot fi clasificate strict ca black sau white hat.

  În primul rând, webmasterii nu au niciun control asupra paginilor de legătură. Uneori, metodele SEO black hat nu conduc automat la excluderea unei pagini web din SERP-uri.

  În plus, există măsuri care nu urmăresc să inducă în eroare motoarele de căutare. Pe de altă parte, tot nu respectă pe deplin orientările lor.

  Un exemplu ar fi un furnizor ce oferă mai multe versiuni ale website-ului său. O versiune suplimentară fără bariere, cu o structură simplificată.

  Din punct de vedere SEO tehnic ar putea fi înțeles greșit, chiar dacă oferă beneficii vizitatorilor. Astfel de metode sunt denumite din ce în ce mai mult ca „Grey Hat SEO”.

  Metodele care pot fi alocate în mod clar în cele două domenii sunt comparate mai jos:

  Black Hat SEO:

  • deghizarea;
  • exces de cuvinte cheie;
  • text ascuns;
  • link farming;
  • pagini de intrare;
  • link-uri spam;
  • domenii expirate.

  White Hat SEO:

  • titlul și descrieri meta unice;
  • densitate naturală de cuvinte cheie;
  • marketing prin conținut;
  • link building organic;
  • backlink-uri de pe website-uri relevante;
  • ortografie și gramatică realizată în mod corespunzător;
  • instalare tehnică eficientă.
  în SEO Etichete: backlinkblack hat SEOlink buildingoptimizare SEOSEOSEO off-pageSEO on pageSEO tehnicwebsitewhite hat SEO
  A fost articol-ul de ajutor?

  Lasă un comentariu