AB Testing

SEO Cluj Wiki, vă prezintă informații despre "AB Testing"

Informații articol

  AB Testing
  AB Testing, un avantaj pentru orice webmaster sau deținător de website, recomandat de SEO Cluj.

  AB Testing, două versiuni de website

  Testele A/B (denumite uneori teste split) compară două versiuni ale unui website pentru a determina ce versiune este mai potrivită pentru atingerea unui obiectiv definit.

  Un astfel de obiectiv ar putea fi, de exemplu, creșterea ratelor de conversie sau îmbunătățirea altor indicatori de performanță (KPI).

  Un test A/B, compară două versiuni ale unui website, redirecționând aleatoriu vizitatorii către una dintre cele două variante și măsurând comportamentul utilizatorului.

  Acest lucru permite webmasterilor și companiilor să testeze modul în care comportamentul utilizatorului este afectat prin schimbarea unei anumite variabile.

  Scopul testării AB Testing

  Scopul testării AB testing este de a găsi cea mai bună versiune posibilă a website-ului pentru a atinge un obiectiv specific și de a afla ce modificări pot împinge vizitatorii site-ului către o acțiune dorită.

  În comparație cu costurile traficului plătit, costurile creșterii ratelor de conversie prin testarea A/B sunt destul de mici.

  Reducerea investițiilor în testarea A/B poate fi foarte mare, deoarece chiar și mici modificări ale unui website pot duce la creșteri semnificative ale clienților și vânzărilor generate.

  Cum funcționează AB Testing

  Într-un test A/B, este creată o a doua versiune a unei pagini web în care un anumit element este modificat.

  Această modificare poate afecta titluri, butoane, imagini sau culori, de exemplu. Schimbarea implică rareori o reproiectare completă a unei pagini.

  Următorul pas în testarea A/B este să redirecționați jumătate din vizitatori către versiunea inițială a paginii, iar cealaltă jumătate către versiunea modificată.

  Comportamentul vizitatorului este măsurat și analizat de ambele părți.

  În acest fel, puteți determina dacă modificarea a avut un impact pozitiv, negativ sau fără impact asupra comportamentului vizitatorului (de exemplu, în ceea ce privește rata de conversie).

  La ce se poate folosi testarea A/B?

  Puteți utiliza un test A/B pentru optimizarea SEO, a paginilor de destinație, e-mailuri sau pagini de comerț electronic în ceea ce privește rata de conversie, oportunități, înregistrări etc.

  Următoarele elemente, printre altele, pot fi modificate și analizate într-un test A/B:

  • Butoane CTA: Mărime, formă, text, culoare și plasare
  • Textele CTA: lungime, conținut și formatare
  • Titluri: Conținut, lungime, dimensiunea fontului, tipografie
  • Texte: lungime și conținut
  • Imagini: statică sau carusel, dimensiune și plasare

  Avantajele și dezavantajele unui test A/B

  Testarea A/B este foarte utilă pentru testarea ideilor noi și pentru a determina dacă acestea conduc la rezultate precum o îmbunătățire a ratei de conversie, o reducere a ratei de respingere sau o creștere a timpului de retenție, de exemplu.

  Puteți testa posibile modificări pe pagina dvs. pas cu pas.

  Astfel, puteți analiza dacă diferite culori, butoane, machete sau imagini influențează comportamentul vizitatorilor dvs.

  Un dezavantaj al testelor AB Testing, este însă timpul necesar pentru pregătirea și configurarea a două versiuni diferite ale unui website.

  În plus, pentru website-urile cu trafic redus, testele pot fi efectuate pe parcursul a câteva săptămâni sau luni, pentru a obține o bază de date suficient de mare pentru rezultate semnificative.

  Testarea A/B nu poate, de asemenea, să măsoare sau să indice dacă există probleme de utilizabilitate pe un website care poate fi responsabil pentru rezultate precum o rată de conversie scăzută.

  Dacă mai multe variabile sunt schimbate simultan, există riscul ca rezultatele testului să fie interpretate greșit.

  Instrumente pentru testarea A/B

  Există o serie întreagă de instrumente profesionale disponibile pentru testarea A/B pe internet, unele dintre ele fiind gratuite, iar unele sunt contra cost.

  Google Analytics – Experimente

  „Experimentele” Google Analytics fac din instrument o platformă de test A/B completă. Utilizatorii pot efectua teste împărțite pentru până la 10 versiuni ale unei singure pagini.

  KISSmetrics

  KISSmetrics este o platformă de analiză puternică. Biblioteca JavaScript KISSmetrics oferă o caracteristică care ajută utilizatorii să-și configureze testul A/B.

  Utilizatorii pot integra, de asemenea, KISSmetrics în codul lor intern de test sau într-o altă platformă de test A / B.

  Unbounce

  Cu Unbounce, puteți crea, publica și testa pagini de destinație responsive fără cunoștință HTML.

  Dezabonarea poate fi integrată într-o varietate de alte instrumente. De asemenea, aveți posibilitatea să atribuiți roluri membrilor echipei, să capturați clienți și să includeți videoclipuri, fluxuri sociale și widget-uri pentru a optimiza rata de conversie a unui website sau a unui e-mail.

  Optimizely

  Optimizely este unul dintre cele mai populare instrumente de testare WYSIWYG A/B.

  Optimizează optim testele bazate pe campanii publicitare, geografie sau cookie-uri pentru a facilita proiectarea și optimizarea conținutului personalizat bazat pe segmentele de public țintă.

  Testare A/B și optimizarea pentru motoarele de căutare

  Google permite și încurajează webmasterii să efectueze teste A / B. Compania a declarat că efectuarea unui test A/B sau multivariate nu prezintă un risc inerent pentru clasamentul website-ului dvs.

  Cu toate acestea, este posibil  (foarte rare cazurile) ca, clasamentul dvs. să fie compromis dacă utilizați instrumente de test A/B în mod greșit.

  Prin urmare, ar trebui să urmați aceste sfaturi pentru testarea A/B:

  Testele A/B nu trebuie utilizate greșit pentru cloaking. Cloaking înseamnă că, crawler-ele motoarelor de căutare sunt redirecționate către o versiune diferită a website-ului decât utilizatorii, pentru a înșela motorul de căutare.

  Dar chiar dacă nu aveți astfel de intenții, nu ar trebui să schimbați în mod fundamental conținutul paginii dvs.

  Dacă Google observă că variația paginii dvs. diferă semnificativ de original, nu numai în ceea ce privește designul, ci și în domeniul de aplicare și conținut, Google poate înțelege greșit această modificare în timp ce cloaking-ul și site-ul dvs. poate fi penalizat.

  Din acest motiv, nu trebuie să efectuați niciodată un test A/B mai mult decât este necesar, deoarece Google poate percepe acest lucru și ca o încercare de a înșela.

  În plus, ar trebui să utilizați etichete canonice pentru a vă referi la pagina inițială dacă testul A/B are mai multe adrese URL.

  Configurarea redirecționării 302, nu este dăunătoare decât dacă se redirecționează către conținut neașteptat sau neconectat.

  Redirectările 301, pe de altă parte, nu ar trebui să fie utilizate, deoarece acestea ar semnala către Google că pagina dvs. a fost mutată permanent, ceea ce nu se aplică testării AB Testing.

  în Online Marketing Etichete: AB Testingcomportamentul utilizatoruluiKPITeste A/B
  A fost articol-ul de ajutor?

  Lasă un comentariu