Specialist SEO, cum puteți să practicați în acest domeniu

Vă invităm să citiți articol-ul "Specialist SEO, cum puteți să practicați în acest domeniu" și să lăsați un comentariu pentru a putea dezbate subiectul respectiv.

Tendințele de marketing digital vin și pleacă. Cele mai bune practici se schimbă, strategiile evoluează și există întotdeauna ceva nou la orizont. Un specialist SEO este necesar indiferent de tendințe.

Există un element care își păstrează importanța. Un element care joacă un rol și mai important pe măsură ce trece timpul.  Este vorba despre optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO).

Fără o bază temeinică SEO în vigoare, e aproape imposibil să generezi rezultatele dorite. De asta are nevoie afacerea dvs. pentru a se bucura de o creștere și de un succes susținut.

Problema este că optimizarea SEO poate să fie extrem de tehnică. Este o abilitate care necesită cunoștințe, practică și execuție atentă.

Doriți să creșteți ca profesionist și să maximizați simultan resursele? A deveni un specialist SEO este provocator. Întrebarea este: „Cum poți să faci asta?”. Continuați să citiți acest articol de blog oferit de agenția de optimizare SEO pentru a afla răspunsul.

Ce este un specialist SEO?

Un specialist SEO nu e cineva care lucrează la Google sau are o formulă secretă pentru algoritmul de căutare. Nici măcar nu înseamnă că conduceți o agenție SEO de succes și să aveți clienți mari.

A fi specialist SEO înseamnă a înțelege modul în care funcționează motoarele de căutare.

În alte industrii statutul de „specialist” este reglementat prin examene, certificări și un organ de conducere. În SEO, oricine poate citi suficient pentru a fi eficient și, ulterior, să reclame statutul de „specialist SEO”.

Filtrarea celor fără experiență poate fi dificilă. Mai ales în rândul celor care pot fi foarte buni la vânzări, dar lipsiți de experiență la livrare.

Când sunteți specialist SEO, internetul devine locul dvs. de „joacă”. Puteți inspira viață pe blog-uri, website-uri și companii.

De asemenea, aveți o înțelegere completă a altor aspecte ale marketing-ului. Înțelegeți conținutul, web design-ul și social media ceea ce face ca abilitatea dvs. să fie transferabilă.

Cele două opțiuni principale în optimizare SEO

Dacă sunteți aici se pare că doriți să deveniți propriul dvs. specialist SEO. Rețineți cele două opțiuni pe care le aveți, în calitate de proprietar de afaceri sau doritor de a învăța.

Prima este externalizarea SEO către o agenție/contractant. Cea de-a doua este angajarea unui specialist SEO intern. Mai jos vom analiza principalele avantaje și dezavantaje pentru fiecare dintre opțiuni.

Avantajele externalizării către o agenție SEO

O agenție SEO este benefică din mai multe motive, inclusiv:

 • este mai ieftin decât să angajezi pe cineva. Când angajați pe cineva, trebuie să plătiți un salariu (indiferent de producție). De asemenea, vi se solicită să acoperiți impozitele, beneficiile etc. Cu o agenție, plătiți pur și simplu pentru ceea ce primiți;
 • este flexibil și scalabil. O agenție SEO externalizată este mai scalabilă decât orice altceva. Pe măsură ce afacerea crește, creșteți pur și simplu nevoile lunare de reținere sau de serviciu;
 • obțineți o perspectivă exterioară. Uneori este util să lucrați cu persoane din afara companiei dvs. Ele pot oferi o perspectivă unică, imposibil de văzut atunci când vă aflați în interior;
 • puteți concedia o agenție mai ușor. Căutarea unui angajat este complicată, emoțională și plină de consecințe juridice și financiare. Pe de altă parte, o agenție poate fi concediată cu ușurință atunci când nu își îndeplinește promisiunile;

Dezavantaje ale externalizării către o agenție SEO

Lucrul cu o agenție nu este perfect. Există unele dezavantaje, cum ar fi:

 • comunicarea poate fi dificilă. Unul dezavantaj ale colaborării cu o agenție SEO e că s-ar putea să nu vă întâlniți niciodată față în față. Acest lucru poate economisi timp în anumite privințe. Însă, poate duce la fricțiuni și frustrări inutile în alte domenii. Totul depinde de cât de bună este agenția în gestionarea comunicării;
 • nu ești singurul lor client. Majoritatea agențiilor nu vor semna cu dvs. un acord de exclusivitate. Înseamnă că au dreptul să lucreze la proiectele concurenților dvs. sau cu orice altă companie;
 • vă pierdeți controlul. Chiar dacă oferiți instrucțiuni clare, va exista întotdeauna o oarecare lipsă de control. Trebuie să învățați să fiți confortabili cu asta.

Avantajele angajării unui specialist SEO intern

Un specialist SEO intern vă poate ajuta afacerea în mai multe moduri:

 • veți rămâne în permanență sub controlul complet al procesului. Majoritatea agențiilor SEO oferă transparență clienților lor. Se vor strădui să obțină direcție și îndrumare din partea proprietarilor de afaceri. Majoritatea agențiilor au, de asemenea, operațiuni și practici care nu sunt ușor mobile. Un specialist SEO intern vă garantează un anumit nivel de transparență. În plus, vă oferă un control aproape complet asupra strategiilor implementate;
 • aveți garanția unui reprezentant „cufundat” complet în marca dvs. Cunoașterea intimă a mărcii este necesară pentru a finaliza cu succes orice servicii SEO. Veți produce conținut, postări pe social media și menține relații cu website-uri externe;
 • puteți oricând externaliza unele părți ale lucrării. Folosirea altor contractanți este, de asemenea, un avantaj inerent de a avea un angajat SEO intern;
 • un angajat SEO intern poate colabora cu echipa. Cele mai bune strategii SEO implică întreaga echipă. Proiectanții pot face website-uri mai atrăgătoare, dezvoltatorii pot include o arhitectură mai prietenoasă. Chiar administratorii de cont vă pot ajuta în social media și link building;
 • veți beneficia de instruire încrucișată. E posibil ca specialistul SEO intern să-și poată asuma responsabilități periferice. Pe de altă parte, ar putea fi capabil să ofere cunoștințe unui alt membru al echipei;

Dezavantajele angajării unui specialist SEO intern

Există, de asemenea, unele dezavantaje care vin odată cu angajarea unui specialist SEO intern:

 • probabil veți ajunge să cheltuiți mai mulți bani. Agențiile primesc foarte multe critici pentru că sunt scumpe. Realitatea este că majoritatea sunt ieftine, în comparație cu costurile angajării cuiva cu normă întreagă;
 • este imposibil să ai o persoană care să fie expertă în toate. SEO implică o mulțime de piese în mișcare. Veți avea în față website-ul SEO, scrierea de conținut, rețelele de socializare, crearea de link-uri. Plus alte zeci de mici strategii care alcătuiesc campania dvs. generală. E imposibil să angajezi un agent intern expert în toate;
 • există puține responsabilități atunci când ceva nu merge bine. Dacă strategia nu funcționează cu un specialist SEO intern, puteți să-l concediați. Dar acest lucru nu vă ajută exact cum trebuie;
 • nu veți putea crește la fel de repede. E nevoie de mult timp pentru ca un agent intern să își dezvolte o strategie de la zero. În general, agențiile se mișcă mai repede, având resurse și mai multă experiență;
 • strategia dvs. nu va evolua rapid odată cu vremurile. Agențiile servesc o varietate de clienți și concurează cu alte agenții. Dacă doresc să supraviețuiască, trebuie să rămână bine versați în cele mai bune practici SEO. Un specialist, pe de altă parte, se poate scufunda într-un model de muncă unde nu se schimbă niciodată;
 • nu există niciun răspuns corect sau greșit la ce soluție SEO este potrivită pentru afacerea dvs. Fiecare afacere este diferită și fiecare proprietar de afaceri va avea priorități unice.

Doriți cu adevărat să vă asumați și să dezvoltați abilitățile necesare pentru a avea succes în afaceri? Ați putea lua în considerare să deveniți propriul dvs. specialist SEO.

Beneficiile de a deveni propriul specialist SEO

Majoritatea proprietarilor și antreprenorilor de afaceri aleg să externalizeze un serviciu SEO. Sau să angajeze un specialist intern. Cu toate acestea, există și o a treia opțiune: puteți deveni propriul specialist SEO.

În acest sens, veți beneficia de numeroase avantaje pe termen scurt și lung, inclusiv cele menționate mai jos.

1. Dezvoltarea propriei afaceri

Acesta este avantajul numărul unu de a fi specialist SEO. Când sunteți priceput să atrageți traficul organic, vă puteți dezvolta afacerea din interior . Nu este nevoie de servicii externe sau de consultanți scumpi.

Acest lucru economisește bani, crește controlul și îți pune destinul în propriile mâini. Necesită timp, dar rezultatele vor fi pe măsură.

2. Puteți monetiza abilitățile SEO

Aptitudinile SEO nu sunt rezervate exclusiv afacerii dvs. Dacă sunteți inteligent cu privire la modul în care vă folosiți cunoștințele, puteți genera noi abilități.

Aceasta poate include consultarea altor companii și obținerea câtorva clienți SEO suplimentari. Chiar dezvoltarea și vânzarea de conținut autorizat SEO și resurse educaționale reprezină soluții.

3. Puteți începe afaceri secundare de succes

Marele avantaj al unui specialist SEO este că ai dintr-o dată abilitățile de a lansa o afacere în orice industrie. Te poți bucura de succes mult mai rapid.

Poate că este vorba despre o marcă de produse fizice, un serviciu B2B, un restaurant sau un serviciu lateral. Aveți instrumentele necesare pentru a lua un website și a-l construi de la început.

4. Puteți îmbunătăți website-uri

Toată lumea este familiarizată cu flipping-ul, dar sunteți la curent cu website-ul? Este același concept de bază. Luați un website care are performanțe reduse. Îmbunătățiți SEO și generați mai mult trafic, apoi vindeți website-ul la un preț mai mare.

Achiziționarea de domenii și website flipping e o modalitate excelentă de a câștiga un venit suplimentar.

5. Puteți vinde oportunități

Nu trebuie să conduceți o mulțime de companii secundare pentru a genera venituri suplimentare. O altă opțiune este crearea de website-uri pentru generarea de trafic. Apoi urmează trecerea oportunităților către companii calificate din industrie.

De exemplu, puteți crea un website de audit SEO în care colectați date ale proprietarilor de afaceri mici. Dar în loc să ajungeți la aceste oportunități pe cont propriu, le transmiteți unei alte companii calificate.

Website-ul este doar magnetul; important este produsul pe care îl vindeți.

6. Puteți deveni un specialist SEO cu normă întreagă

Decideți că practicați SEO și aveți o pasiune pentru a ajuta afacerile să câștige trafic și oportunități? Puteți decide că doriți de fapt să intrați în industrie cu normă întreagă.

În acest moment, puteți lansa propria agenție sau puteți deveni consultant SEO pentru clienți. Oricare dintre opțiuni poate fi extrem de profitabilă.

Concluzie

Cu atât de multe avantaje unice și oportunități flexibile, cine nu ar dori să devină un specialist SEO? Provocarea constă în dobândirea deprinderilor și cunoștințelor necesare stăpânirii acestui domeniu.

Dacă sunteți interesat să deveniți un specialist SEO, probabil aveți deja cunoștințe elementare despre SEO. Totuși, acum ar fi momentul să identificați piesele de puzzle care lipsesc.

Optimizarea tehnică se află în centrul SEO, dar nu e singurul aspect. Metadatele și cercetarea de cuvinte cheie sunt doar două elemente mici în ecuația mai mare.

Dacă puteți stăpâni aceste aspecte, vă eliberează posibilitatea de a vă concentra pe cele mai creative.

Citiți cât mai multe cărți, cursuri, blog-uri și conținut relevant.

Nu puteți fi un specialist SEO fără a fi, de asemenea, un expert în marketing prin conținut. În timp ce unii oameni le tratează ca două concepte separate, ele depind în totalitate unele de celelalte. Conținutul este „combustibilul” pentru SEO de succes.

Trebuie să înțelegeți cum arată conținutul bun. Trebuie să înțelegeți cum să dezvoltați o strategie de conținut și cum să găsiți scriitori buni.

Generați apeluri la acțiune care să îndrepte oamenii potriviți către deciziile corecte.

Ori de câte ori implementați o nouă tehnică sau strategie, săpați în analitice și studiați rezultatele. Ce a funcționat? Ce nu a funcționat? Unde există neclarități? Cu cât aprofundați mai bine studiile de caz, cu atât veți înțelege mai bine cum funcționează SEO în lumea reală.

Lasă un comentariu