Promovare web, cum elaborăm strategia pentru mediul online

Vă invităm să citiți articol-ul "Promovare web, cum elaborăm strategia pentru mediul online" și să lăsați un comentariu pentru a putea dezbate subiectul respectiv.

Dacă dorim să avem o prezență online, avem nevoie de o strategie de promovare web (SEO Off-Page). Lipsa rezultatelor este un indicator pentru o strategie concepută greșit.

În epoca de astăzi, avansată din punct de vedere tehnologic, numărul de strategii de marketing și puncte de publicitate posibile este practic nelimitat.

Majoritatea strategiilor de marketing online se pot alimenta reciproc. Astfel rezultă nenumărate varietăți de strategii hibride și abordări unice.

În timp ce o strategie de optimizare SEO pentru motoarele de căutare (SEO) ar putea funcționa bine pentru o companie, alta poate fi mai potrivită cu o strategie de conținut și social media care se întâmplă să producă periferic rezultate mai mari.

În ciuda întregii acestei diversități disponibile, marketingul se reduce la o serie de principii simple și importante.

Dacă ignorați aceste principii, nu vă poate ajuta nici cele mai complexe instrumente de promovare. Veți porni și veți implementa o strategie de promovare web care a fost construită greșit.

Este ușor să pierdeți din vedere elementele fundamentale, mai ales cu emoția de tot ce este nou. Nu există garanții sau formule magice pentru succes. În schimb, toate campaniile de marketing de succes încep cu răspunsuri bine gândite la cinci întrebări importante.

Înainte de a lansa orice campanie de marketing, online sau offline, pune-ți aceste cinci întrebări și folosiți răspunsurile pentru a vă orienta alegerile strategice.

Care sunt obiectivele de promovare web?

Cu cât vă gândiți mai mult la această întrebare, cu atât devine mai greu să răspundeți. Începeți cu e serie de răspunsuri rapide pentru următoarele întrebări:

  • Obțineți mai multe vânzări?
  • Dar câte vânzări?
  • Și ce fel de vânzări?
  • Există o lipsă?
  • În ce constă această lipsă?
  • Ce oportunități ne oferă?

Pentru organizațiile mari, aceasta este o sarcină solicitantă. Gândiți-vă unde s-ar putea îmbunătăți procesul dvs. actual și folosiți-l ca punct de plecare.

De exemplu, primiți o mulțime de clienți, dar puțini clienți de calitate? Obiectivul ar putea fi rafinarea publicului online în funcție de cele mai relevante date demografice.

Obțineți o rată de conversie ridicată, dar suferiți de o lipsă de trafic? Creșterea traficului web ar trebui să fie principala dvs. preocupare.

Cu orice strategie de marketing, un obiectiv singular ar trebui să fie linia de la care să porniți. Cu cât este mai specific, cu atât mai bine. Faceți-vă cercetarea și știți la ce să vă așteptați de la strategiile pe care ajungeți să le urmăriți.

Cine este publicul meu?

Vom porni de la o premisă clasică. Singurul răspuns greșit este „toată lumea”. Cei mai mulți marketeri începători încep să creadă că cel mai bun public vizat este cel mai mare public posibil.

Cu toate acestea, nu este aproape niciodată acest caz.

Chiar dacă produsele dvs. pot fi utile pentru aproape oricine, este mai bine dacă începeți să vă concentrați pe o nișă specifică din acele demografii largi.

Direcționarea unei nișe vă va permite să găsiți canale de comunicare mai eficiente și specifice. Puteți să vă adaptați strategia și mesajele la cele mai convingătoare și să înțelegeți mai bine psihologia generală a cumpărătorilor dvs.

Dacă aveți mai multe demografii, începeți cu una și concentrați-vă pe ea. Utilizați cercetarea de piață și persoanele care cumpără pentru a intra în profunzimea profilurilor psihologice ale clienților dvs. Începeți să construiți campania numai după ce ați făcut acest lucru.

Care este mesajul principal pentru promovare web?

Puteți răspunde la această întrebare doar după ce știți cine este publicul dvs. și care sunt obiectivele. În caz contrar, răspunsul dvs. s-ar putea schimba.

De exemplu, să spunem că sunteți un producător al unui produs care face frigiderele mai eficiente. Dacă piața dvs. țintă sunt proprietarii de locuințe și obiectivul este de a vă poziționa ca o autoritate în industrie, mesajul principal ar putea fi construit în jurul informațiilor brute sau asupra mecanicii eficienței energetice.

Dacă piața dvs. țintă sunt studenții universitari și obiectivul este mai multe tranzacții pe platforma dvs. de e-commerce, mesajul dvs. principal s-ar putea centra în jurul utilității sau faptul că dispozitivul dvs. ajută berea să rămână mai rece pentru mai mult timp.

Acest mesaj de bază, oricare ar fi acesta, ar trebui să pătrundă pe toate mesajele pe care le produceți pe întreaga campanie. Ar trebui să redea obiectivul principal al campaniei.

Ce vă face unic?

Există deja o mulțime de companii ca a dvs. pe piață. Ce vă face unic? În scenariul imaginar al produsului cu eficiență frigorifică, să presupunem că aveți mai mulți concurenți similari

Ce face produsul dvs. diferit? Este mai eficient? Este mai rentabil? Oferă o altă funcție? Este marca dvs. mai abordabilă? Identificând această cheie, diferențiatorul unic va oferi campaniei dvs. un avantaj competitiv mai bun.

Propunerea dvs. de valoare unică și mesajul „orientat” demografic ar trebui să lucreze împreună pentru a sublinia toate inițiativele dvs. mai mici.

Ce alte opțiuni aveți pentru promovare web?

Este posibil să aveți deja un canal sau o campanie de marketing aleasă. Dar ce se întâmplă dacă nu se rezolvă obiectivele? Aveți un plan de a reduce bugetul și de a experimenta în cadrul aceleiași strategii sau aveți un alt canal unde puteți utiliza aceleași materiale?

Aceasta este mai puțin o întrebare de marketing filozofică și mai mult una practică. Este extrem de important să ne întrebăm înainte de a începe o campanie de marketing online.

Cu cât aveți mai multe opțiuni potențiale în caz de criză sau de impas, cu atât mai bine.

Aceste cinci întrebări nu sunt singurele pe care trebuie să le puneți. În același timp, sunt unele dintre cele mai importante și mai influente.

Dacă puteți răspunde în mod rezonabil la aceste cinci întrebări, veți avea o înțelegere bună asupra nucleului campaniei de marketing, iar restul activității dvs. va completa detaliile.

Măsurați rezultatele

Pe măsură ce începeți să evaluați și să analizați rezultatele primei linii de efort, este posibil să găsiți răspunsurile care au nevoie de ajustare.

Nu vă fie frică să le ajustați.

Marketingul este un proces în evoluție, acordare și preluare, care necesită revizuire pe măsură ce adunați mai multe date. Totul începe cu o viziune singulară și un obiectiv cuprinzător pentru a conduce restul campaniei.

Gând final

Strategia de promovare web necesită o abordare complexă. Poate cuprinde mai multe obiective și mai multe canale de comunicare. Fiecare din ele poate avea obiective specifice.

Ajutăm cu SEO și marketing online, inclusiv cu campanii strategice de creare de link building pentru clienți direcți și alți parteneri SEO. Dacă aveți nevoie de mai multe informații, nu ezitați să accesați datele noastre de contact.