Link bait, cum puteți folosi această strategie în folosul afacerii

Vă invităm să citiți articol-ul "Link bait, cum puteți folosi această strategie în folosul afacerii" și să lăsați un comentariu pentru a putea dezbate subiectul respectiv.

Link bait, cum puteți folosi această strategie în folosul afacerii. Link-urile valoroase către website sunt un element de bază al procesului SEO.

Acesta este motivul pentru care astăzi la SEO Cluj, ne vom concentra asupra link bait. Practic, este o metodă care atrage link-uri de bună calitate.

Acum vă întrebați, probabil, cum puteți utiliza un link bait pentru activitățile dvs. în lumea online. Suntem bucuroși să vă răspundem la asta! Dar înainte de a ajunge acolo, vom explica pe scurt ce înseamnă un link bait.

Ce este un link bait?

Strategia prin care încercăm să obținem multe link-uri valoroase și gratuite către website.

Conținutul pe care îl creați și îl distribuiți ar trebui să fie atractiv și unic. Astfel, utilizatorii o să își dorească să se conecteze la el.

Articole recomandate:

Practic, trebuie să fie o „momeală” și să încurajeze utilizatorii să distribuie conținutul dvs. cu restul lumii. Pentru mai multe exemple de astfel de conținut, citiți mai departe.

Link bait vs click bait

Deși există de multe ori o linie subțire între acestea, link bait nu este la fel de cunoscut precum clickbait. În acest caz, care este diferența cheie între cele două tehnici? Ținta!

Linkbait

Când vine vorba de linkbaiting, este important ca utilizatorii interesați de conținut să se conecteze la acesta. Mai apoi îl vor recomanda și altor persoane.

Doriți un website bine optimizat? Cereți o analiză SEO, pentru website-ul Dvs. Noi vă putem ajuta cu detalii și soluții!

Sunteți la începutul călătoriei de marketing prin conținut? Aveți nevoie de câteva sfaturi practice despre industrie. Găsiți un articol online cu acel titlu și vă gândiți: „Da, exact asta am căutat!”

Articolul se dovedește a fi informativ și util. Odată ce sunteți un adevărat „ninja” de conținut prin marketing, decideți să vă împărtășiți cunoștințele cu alții. Cum? De exemplu, făcând legătura în propriul articol.

Aceasta este ceea ce înseamnă link baiting.

Clickbait

Cu toate acestea, clickbait se încheie prin a face click pe un link. Conținutul nu e întotdeauna atât de interesant pe cât ar putea sugera titlul său atrăgător.

Această metodă vă încurajează cu succes să vizitați website-ul. Însă, nu neapărat și să rămâneți sau realizați link-uri către acesta.

Clickbait-ul nu are o reputație foarte bună. Ați putea spune că este ca o copertă frumoasă a unei cărți fără valoare. O copertă frumoasă vă poate încuraja să cumpărați acea carte, dar o veți recomanda altora? Probabil ca nu.

Dar! Rețineți că termenii menționați mai sus, link bait și click bait, nu sunt exact același lucru. Atunci când sunt utilizate corect, ele pot funcționa perfect în sinergie.

Gândiți-vă la asta: aveți două instrumente. Unul atrage atenția utilizatorului, iar celălalt o va păstra în mod eficient. Așadar, creați un conținut atractiv și valoros pentru titlul dvs. click bait.

Aveți o șansă mai bună în sensul în care conținutul nu va fi neglijat de utilizatori. Mai mult, acesta va fi chiar distribuit de cei care l-au citit înainte.

Metode de link baiting

Link baiting nu are o strategie clară. De fapt, există o mulțime de metode. Puteți face diferite acțiuni în funcție de ținta mesajului dvs. și de modul în care comunicați.

Ați putea spune că un link bait este strâns conectat de un bun marketing prin conținut. În cele din urmă, conținutul atractiv și valoros este cel care îl va face pe utilizatori să se conecteze, nu?

Este bine să țineți cont de acest aspect atunci când planificați strategia.

Din moment ce știm elementele de bază, să trecem la modul în care realizăm un link bait. În cele ce urmează vom prezenta câteva astfel de metode.

1. Articolul

Ei bine, nu este vorba doar de a scrie un articol și de a-l publica pe blog. Nu asta este ideea! Nu uitați că ar trebui să răspundeți nevoilor utilizatorilor. Trebuie să îi faceți să simtă că sunteți voi cei care le-ați dat răspunsuri la întrebări.

Creați conținut substanțial, plin de cunoștințe practice. Evitați un limbaj excesiv de specializat. Fiți clar și de înțeles pentru toată lumea.

Știrile și marketing-ul în timp real sunt perfecte pentru acest tip de conținut. Oamenilor le place să știe ce se întâmplă și să fie la curent cu toate noutățile.

Pe de altă parte, nu neglijați nici conținutul mereu de actualitate. Ne referim aici la ceva pe care oamenii îl vor căuta întotdeauna. De exemplu, tutoriale sau cărți electronice. Și acestea poate fi, de asemenea, o soluție bună pentru dvs.

De asemenea, puteți lua în considerare articole de la invitați. Există multe avantaje ale acestei soluții. Publicând un articol de la un invitat pe blogul dvs., vă deschideți către un public nou.

Acesta vă va vizita blog-ul ca urmare a autorului. Astfel, vă extindeți rețeaua de contact și vi se oferă o șansă pentru mai multe link-uri către website-ul dvs.

2. Concursul pentru link bait

În funcție de afacerea dvs., luați în considerare ce fel de concurs ar putea fi atractiv pentru publicul dvs. Analizați și cât de benefic ar fi pentru dvs o asemenea măsură.

Ne place să ne jucăm și, chiar mai mult, să câștigăm. Este destul de clar aici. Doar creativitatea vă limitează. Bine, în cazul unui concurs pe o scară cu adevărat mare, atunci banii vor juca și ei un rol important.

Concursurile au un impact mare asupra conținutului generat de utilizator (UGC). Reprezintă și o modalitate bună de a obține legături. Cum să folosiți puterea acestei metode? Vă vom oferi un exemplu simplu.

Organizați un concurs. Participanții pot câștiga, să zicem…intrare gratuită la antrenament în compania dvs. Există doar doi termeni de participare. Fiecare persoană trebuie:

  • să vă urmărească profilul (Facebook, Instagram etc.);
  • să distribuie postarea de concurs pe profilul lor cu o descriere. În câteva propoziții vor spune de ce doresc să participe la concurs. Urmează un link de întoarcere la pagina dvs., desigur.

3. Infografice

Destul de des preferăm să privim decât să citim, aceasta este realitatea. Când creați conținut, aveți în vedere faptul că o grafică atractivă poate să valoreze cât o mie de cuvinte.

Ați creat un raport sau un grafic? Prezentarea grafică a rezultatelor va atrage cu siguranță mai multă atenție decât un bloc de text. De ce? Oamenii adoră listele!

La urma urmei, aceasta este o formă mult mai inteligibilă. În plus, nu avem întotdeauna suficient timp de a examina rapoarte extinse. Scăpăm de problemă dacă aruncăm doar o privire la infografice.

Un interviu poate fi o altă metodă de salvare a legăturilor. Cel mai important este să vă gândiți cu atenție cu cine și cum vreți să o faceți. Veți găsi într-adevăr multe interviuri online. Unele dintre ele sunt mai bune, altele mai rele.

În mod evident le căutăm pe cele mai bune.

Acesta este motivul pentru care e atât de important să luăm în considerare subiectul și întrebările. Acestea pot face ca oamenii să dorească să distribuie interviul cu alți utilizatori.

Puteți invita o persoană care este în prezent populară. Puteți alege un subiect atemporal sau mai multe probleme de actualitate, alegerea vă aparține.

Există interviuri ce au devenit virale doar pentru că au fost atât de rele încât oamenii nu au putut rezista. Aceștia au trebuit să le împartă cu alții. Ei bine, am spune că acesta nu este cel mai bun PR.

Utilizatorii fac legătura cu interviul dvs., dar nu vă mai păstrați o imagine bună.

4. Video pentru link bait

În timp ce vă gândiți la acest exemplu, reamintiți-vă de câte ori ați distribuit un videoclip. Pisici drăguțe, reclame ce  vă ung pe suflet sau tot felul de tutoriale. Funcționează cu adevărat și chiar foarte bine!

Gândiți-vă ce fel de conținut video ați putea crea pentru a implica publicul cu acesta.

Concluzie

Acestea sunt doar câteva dintre metodele care vă pot ajuta să încurajați utilizatorii să distribuie conținutul. În acest mod, vă alegeți cu mai multe link-uri către website-ul dvs.

Acest tip de conținut poate fi o „momeală” cu adevărat bună pentru link-uri. Însă, trebuie să țineți cont de faptul că nu întotdeauna conținutul ce pare link bait va fi legat de alții.

De aceea, ca întotdeauna, vă sfătuim să testați și să verificați diverse soluții. Cine știe, poate una dintre ele e o cheie a succesului dvs.

0 0 voturi
Rating Articol
Abonare
Abonare pentru
guest
0 Comentariu / Informații
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile