Google AdWords, top 16 mituri care au apărut în jurul acestui serviciu

Vă invităm să citiți articol-ul "Google AdWords, top 16 mituri care au apărut în jurul acestui serviciu" și să lăsați un comentariu pentru a putea dezbate subiectul respectiv.

Google AdWords, top 16 mituri care au apărut în jurul acestui serviciu. Platforma de publicitate online de la Google a fost lansată pe 20 octombrie 2000.

Trecerea anilor a lăsat multe mistere în Google AdWords

De atunci, multe mituri au crescut în jurul Google AdWords. Acest lucru înseamnă că întreprinzătorii ratează adesea potențialul mărcilor lor. Consumă bugete sau chiar renunță complet la campaniile Google Ads.

În acest articol de pe blog puteți vedea top 16 mituri despre reclamele de la Google. Citiți articolul pentru a afla dacă vreuna dintre aceste probleme vă împiedică în optimizare SEO.

1. Nimeni nu face click pe Google AdWords

Dacă acest lucru ar fi adevărat, Google probabil nu ar fi cea mai mare companie de media din lume. Veniturile din publicitate în 2017 au fost de peste 100 de miliarde de dolari.

După cum arată statisticile, o reclamă bine pregătită și precisă e accesată de bună voie de utilizatori. Majoritatea tratează link-urile sponsorizate ca răspunsuri la întrebări sau expresii, mai degrabă ca reclame.

Deci, de unde vine acest mit? Probabil că s-a perpetuat din cauza faptului că există persoane care în mod deliberat nu dau click pe reclame.

Acestea sunt, de exemplu, cele care caută informații pe net dar nu sunt neapărat interesate de achiziție. Astfel, atunci când văd că un anunț sponsorizat prezintă o ofertă specifică, îl ignoră pur și simplu.

În celălalt capăt al spectrului există și utilizatori care dau click intenționat pe reclame. Sunt adesea persoane mai conștiente și mai dispuse să cumpere. Caută un loc care să le ofere produsele ce răspund așteptărilor lor.

În acest caz, puterea de cumpărare a utilizatorilor este vizibil mai mare. Acești clienți vor da click cu nerăbdare pe reclamele care le satisfac nevoile.

Sunt mai predispuși să efectueze o conversie după ce sunt direcționați către website.

2. Google Ads se referă doar la publicitatea în motorul de căutare

Există un motiv pentru care după 20 de ani de existență Google AdWords a fost supus rebrandingului. Acesta apare acum sub noul nume de Google Ads.

Google, cu gama largă de posibilități de publicitate, nu mai dorește să fie asociat doar cu motorul de căutare. Google AdWords este un ecosistem publicitar puternic.

Pe lângă motorul de căutare, Google folosește și alte platforme. De exemplu, Google Play, Google Maps, Gmail, YouTube sau Google Display Network.

Cu toate acestea, mulți antreprenori uită de această opțiune. Din păcate, se limitează doar la motorul de căutare. Astfel, pierd posibilități suplimentare de a ajunge la destinatari.

În consecință, împiedică dezvoltarea ulterioară a activității lor.

3. Publicitatea pe internet este egală cu ferestrele de tip pop-up

Editorul, nu Google sau agentul de publicitate, e persoana responsabilă pentru determinarea spațiului publicitar. De aceea revine proprietarului website-ului să decidă modul în care va fi afișată reclama.

În general, Google nu recomandă reclame de tip pop-up. Pot exista practici ilegale, cum ar fi un buton în mișcare ce împiedică închiderea unei ferestre.

Google poate închide contul proprietarului website-ului în Google AdSense.

4. Google AdWords implică bugete exagerate

Mulți antreprenori cred în mod greșit că Google Ads este un instrument exclusiv pentru companiile mari. Cele cu bugete de publicitate impresionante la dispoziție, care își pot permite să cheltuiască bani mulți.

Anunțurile Google sunt perfecte și pentru întreprinderile locale și mici. Vă permite să vă direcționați strategia de publicitate la un grup precis de utilizatori.

Sunt cei care trăiesc într-un anumit oraș sau regiune și ar putea fi interesați de produsele sau serviciile dvs. Mai mult decât atât, criteriile exacte de direcționare nu numai că reduc costurile de publicitate, ci cresc și eficiența.

Multe companii investesc milioane în reclame, pliante, în reclame TV sau ziare. La sfârșitul zilei nici măcar nu pot verifica și măsura eficiența acestora. Nu este cazul când vine vorba de Google AdWords.

În plus, platforma nu impune niciun buget minim. Clienții determină cât vor să cheltuiască în publicitate și bugetul lor zilnic.

De asemenea, au libertatea de alege și costul per click, de afișare și de conversie. O campanie bine pregătită, rulată și optimizată permite reducerea cheltuielilor. În același timp, se menține și o eficiență ridicată.

5. Nu pot să-mi văd reclamele, deci Google AdWords nu funcționează

Campaniile și anunțurile dvs. sunt active și soldul este pozitiv. În funcție de panou, anunțurile sunt afișate pe una dintre primele poziții din rezultatele căutării.

Cu toate acestea, începeți să vă faceți griji deoarece nu ați dat peste anunțuri nici măcar o dată. Stați calm! Proprietarii companiei sau angajații acesteia nu sunt grupul țintă.

Agenția de publicitate se protejează împotriva verificărilor excesive a reclamelor de către companii. Evident, dacă verificați anunțurile, generați afișări, dar nu faceți click pe acestea.

În consecință, numărul de afișări crește, dar numărul de click-uri rămâne la același nivel. CTR-ul scade și astfel calitatea reclamei dvs. se deteriorează.

Situația poate crește oferta cost per click și poate aduce alți factori negativi. Aceștia vor afecta modul în care sunt afișate anunțurile.

6. Google Ads afectează optimizarea SEO a website-ului

Acesta este un alt mit care își are originea în subconștientul multor antreprenori. Nu există nicio îndoială că Google AdWords nu este o activitate de optimizare SEO. Și nici nu afectează în mod direct rezultatele din optimizarea SEO.

Există o singură situație în care Google Ads are un impact indirect asupra SEO WordPress. Atunci când un magazin online sau un brand devin foarte populare. Utilizatorii încep să vorbească despre asta datorită publicității.

Drept urmare, are loc un proces de legătură naturală pe forumuri, blog-uri etc.

7. Realizez optimizare SEO, deci nu am nevoie de Google AdWords

Este de la sine înțeles că Google Ads și SEO se completează reciproc. Obțineți cele mai bune rezultate prin crearea unei strategii de marketing care să cuprindă ambele elemente.

Spre deosebire de SEO, Google Ads este mai flexibil. Oferă un fundal analitic și un control complet al costurilor. Mai mult decât atât, puteți ajunge repede în partea de sus a rezultatelor căutării Google.

În consecință, Google AdWords acționează adesea ca un fel de suport pentru activitățile de optimizare SEO. Permite afișarea website-ului la un nivel înalt în rezultatele căutării chiar și fără optimizare SEO. De exemplu, în cazul în care campania este limitată în timp.

Website-ul nu este limitat de timp și nu își pierde utilizatorii potențial interesați.

8. Nu vând online, așa că Google Ads nu este pentru mine

„Publicitate tradițională sau online?” Aceasta este o întrebare care oferă multor antreprenori nopți nedormite. Chiar și atunci când oamenii văd un banner sau un pliant, ulterior vor căuta probabil pe net.

Pentru a găsi recenzii sau locuri de unde pot achiziționa un anumit produs sau pot utiliza diverse servicii. Dacă utilizatorii nu pot găsi oferta dvs. pe internet, vor alege probabil concurența de pe piață.

Asta, în ciuda faptului că v-au văzut banner-ul sau pliantul. Deseori, Google AdWords și publicitatea online, în general, nu se referă doar la prezentarea atractivă a mărcii.

Creează și un hyperlink care face posibilă accesarea mai multor informații și detalii despre ofertă. Într-o formă tradițională de publicitate situația este diferită.

Direcționarea sau alegerea locului și a timpului pentru anunțuri e destul de limitată.

Mai mult, analiza pliantelor, a bannerelor, a radioului sau a reclamelor TV e destul de complicată. Internetul vă oferă o gamă largă de posibilități analitice.

Să presupunem că vă decideți asupra unui anunț banner sau un link sponsorizat în Google Ads. Puteți determina cu exactitate numărul de persoane care au dat click pe anunț și au profitat de oferta dvs.

Datorită acestui fapt, puteți să vă cunoașteți mai bine clienții. De asemenea, puteți și să vă îmbunătățiți campaniile publicitare online și offline.

9. Nu merită să faci publicitate pe expresii de marcă în Google Ads

Se pleacă de la premiza că website-urile sunt clasate la un nivel înalt pentru expresiile de marcă în căutări. În acest caz, proprietarii de companii renunță adesea la campaniile publicitare plătite.

Consideră că nu are rost să plătească acel trafic care poate fi atras gratuit prin rezultatele căutării organice. Cu toate acestea, competiția nu doarme niciodată.

10. Rivalii de pe piață vor afecta negativ anunțurile mele

Într-adevăr, o astfel de problemă a apărut în faza inițială a punerii în aplicare a platformei de publicitate. Din fericire, motorului de căutare îi pasă de încrederea agențiilor de publicitate.

Prin urmare, a eliminat rapid și eficient problema. Astăzi, datorită cookie-urilor, sistemul poate detecta cu ușurință orice neregularitate. De exemplu, un număr suspect de click-uri într-un timp scurt.

Mai apoi, acestea sunt excluse din soluționare ca fiind cele incorecte. Algoritmul Google e suficient de rapid pentru a detecta toate situațiile neobișnuite.

11. O ofertă mai mare îmi va crește vizibilitatea

Ei bine, se va întâmpla chiar așa? Depinde. Oferta e doar una dintre elementele care afectează poziția și vizibilitatea reclamei.

De fiecare dată când anunțul dvs. este afișat acesta ia parte la licitația de anunțuri și este clasat corespunzător. Pe de altă parte, acest clasament stabilește dacă și în ce poziție va fi afișată reclama dvs.

Modul în care anunțul dvs. este clasat rezultă nu numai din ofertă. Ci și din calitatea reclamei, a paginii de destinație sau a pragurilor de clasare a anunțurilor.

De asemenea, se ține cont și de contextul de căutare. Și impactul preconizat al extensiilor și formatelor de anunțuri poate avea un cuvânt de spus în termenii de clasare.

12. Pentru a vinde trebuie să fiu în primele poziții

Când vorbim despre poziții în ceea ce privește vânzările, trebuie să luați în considerare câteva elemente. Traficul câștigat și costurile acestuia sunt foarte importante.

Cu toate acestea, cantitatea conversiilor obținute și costul unei singure conversii sunt factorii cheie. În majoritatea cazurilor, pozițiile mai mari înseamnă, de obicei, mai multe click-uri. Dar și costul de conversie devine mai mare.

Încercați să găsiți un mediu prielnic pentru bugetul dvs. de reclame. Adesea, o scădere de la o poziție medie, de la 1.2 la 2.5, nu va reduce semnificativ rata de conversie. Cu toate acestea, vă poate reduce considerabil costurile.

13. Nu este necesar să îmi optimizez pagina de destinație pentru Google AdWords

Calitatea paginii de destinație influențează scorul dvs. de calitate. La rândul său, are un impact asupra clasificării reclamelor. Printre cele mai importante elemente care afectează scorul de calitate al paginii de destinație putem distinge:

 • conținut util, unic și relevant;
 • încrederea utilizatorilor și transparența website-ului;
 • navigarea ușoară;
 • încărcarea rapidă și o accesibilitate bună a website-ului.

14. Google Ads dă roade imediat

Puteți monitoriza afișările și vizitele de anunțuri pe website-ul dvs. încă din prima zi de implementare. Însă asta nu înseamnă că după câteva zile veți putea trage concluzii de anvergură.

În primele săptămâni sau chiar luni de campanie, rezultatele dvs. se pot schimba drastic. Acest lucru este influențat de mai mulți factori:

 • scorul de calitate: este determinat de un număr adecvat de afișări de anunțuri;
 • sezonalitate: în funcție de industria în care își desfășoară activitatea compania. Vânzările și, în consecință, rezultatele campaniei dvs., se pot schimba pe parcursul anului;
 • optimizarea: derularea campaniilor Google AdWords necesită, la început, testare continuă. Nu trebuie uitată nici optimizarea pentru a alege cele mai potrivite soluții într-o anumită campanie;
 • machine learning: inteligența artificială și soluțiile automate necesită timp. Doar în acest mod pot aduna o cantitate adecvată de date. Mai apoi, pot optimiza în mod automat și precis campaniile.

15. Pot derula o singură campanie în Google AdWords

Derularea campaniei Google Ads și optimizarea publicității nu este floare la ureche. Necesită cunoștințe speciale despre platforma de publicitate Google.

Cu toate acestea, nu înseamnă că este imposibil să derulați o campanie Google Ads de unul singur. Însă există multe circumstanțe în care este recomandabil să angajați o agenție SEO cu experiență.

Un profesionist poate conduce campania pentru dvs.:

 • profitul: de obicei, campaniile companiilor se descurcă mult mai bine decât cele conduse de omul simplu. Dacă angajați specialiști, nu pierdeți bani sau timp pentru a afla din propriile greșeli. Nu trebuie să experimentați cu imaginea companiei dvs.;
 • timpul: când angajați o agenție cu experiență, economisiți timp. Acesta ar trebui să îl consumați în cazul în care ați conduce campania pe cont propriu. Website-ul și campaniile sunt monitorizate constant de instrumente avansate;
 • experiență și cunoștințe: agențiile sunt la curent cu toate noutățile din industria publicitară. În plus, sunt informate despre competiție sau despre specialități similare;
 • analiză: profesioniștii își vor configura corect contul și instrumentele de analiză. De asemenea, vor monitoriza implementarea obiectivelor și vor optimiza campaniile în consecință.

16. Anunțurile mele sunt blocate de AdBlock

AdBlock, popularul plugin al motorului de căutare, blochează într-adevăr o mulțime de spații publicitare. Se poate afirma că merge bine cu multe website-uri.

Trebuie să vă amintiți că anunțurile aduc website-urilor multe avantaje. De aceea apar numeroase activități anti AdBlock. Prin urmare, multe website-uri cer utilizatorilor să oprească AdBlock înainte de a intra pe pagină.

Cu toate acestea, publicitatea din Google Search Network și anunțurile de cumpărături sunt considerate utile. În mod normal, nu sunt blocate.

Concluzie

Lista de mai sus cuprinde cele mai populare mituri despre Google AdWords. Cu siguranță vor fi perpetuate atât timp cât platforma de publicitate online continuă să existe și să se dezvolte.

Uneori, este mai bine să privim dincolo de formulele care se dovedesc adesea demodate și false. Lucrați la campaniile și contul dvs.

Optimizarea, analiza și capacitatea de a înțelege principiile Google Ads. Toate acestea vă vor permite să verificați cu succes miturile prezente pe internet.

Lasă un comentariu