Auditul conținutului, cum vă puteți optimiza website-ul

Vă invităm să citiți articol-ul "Auditul conținutului, cum vă puteți optimiza website-ul" și să lăsați un comentariu pentru a putea dezbate subiectul respectiv.

Auditul conținutului reprezintă modalitatea prin care se poate vedea ce parte a conținutului unui website funcționează și cum poate fi acesta optimizat.

Marketingul prin conținut și optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) rămân două dintre cele mai bune strategii pentru creșterea traficului.

În același timp, crește și reputația dvs. în mediul online.

Cele două abordări colaborează atât de strâns și benefic, încât sunt adesea tratate ca fiind practic inseparabile.

Cu cât este mai lungă campania dvs. de marketing prin conținut, cu atât va fi mai bine.

Veți construi o arhivă cu mai mult conținut. În acest fel veți atrage și veți crea mai multe link-uri care vor genera în cele din urmă mai mult trafic.

Dar există o problemă care intră în joc în campaniile de lungă durată.

În timp, conținutul dvs. va scădea în valoare. Unele dintre articolele dvs. vor deveni vechi și s-ar putea să nu fie atât de detaliate sau de bine scrise ca articolele recente.

O parte din conținutul dvs. va deveni învechit. Unele dintre ele vor înceta pur și simplu să fie relevante pentru prioritățile moderne.

Oricum ar fi cazul, articole vechi nu vor mai aduce atâta valoare cât ar trebui, iar campania dvs. SEO va avea de suferit.

Aici intervine auditul conținutului. Prin auditul conținutului veți evalua starea actuală a conținutului, inclusiv articolele din trecut și din prezent.

Puteți folosi aceste informații pentru a colecta, combina și îmbunătăți conținutul website-ului.

Dacă faceți acest lucru corect, ar trebui să vă îmbunătățiți experiența vizitatorilor dvs. obișnuiți.

Trebuie să vă ajute simultan să creșteți în clasamentele motoarelor de căutare.

Auditul conținutului, o imagine de ansamblu

Să începem cu o scurtă privire de ansamblu despre ce este auditul conținutului. În cele din urmă, la ce este util un audit de conținut.

În acest articol, vom explora două aplicații principale pentru auditul dvs. de conținut:

 • Curățarea conținutului „rău”. Primul obiectiv este curățarea conținutului dăunător. De-a lungul timpului, website-ul dvs. va acumula conținut care este învechit și nu mai este relevat. Un audit de conținut vă va oferi șansa de a scăpa de aceste piese, de a le actualiza sau de a le transforma;
 • Obiectivul SEO ( consolidarea conținutului). Obiectivul doi este utilizarea strategiei „lentila SEO” sau consolidarea conținutului, pentru a combina și transforma bucățile de conținut mai vechi. În cele din urmă obțineți piese mult mai lungi, mai impactante, de calitate superioară.

Înainte de a putea executa aceste inițiative, va trebui să urmați trei pași la nivel înalt:

 1. Punerea întrebărilor inițiale. Este o idee bună să stabiliți anumite obiective specifice organizației dvs. și să definiți domeniile care vă preocupă cel mai mult. Ce cuvinte cheie vizați? Sunteți mai interesat să obțineți o rată de conversie mai mare? Și acest tip de audit SEO are rolul de a servi drept o modalitate unică și de a îmbunătăți activele dvs. existente;
 2. Colectare de date. Puteți observa, probabil, unele articole subperformante și slabe, bazându-vă pe instinctele și experiența trecută. Cu toate acestea, strategia dvs. va fi mult mai eficientă dacă vă bazați pe date obiective;
 3. Revizuirea datelor. Apoi, veți analiza datele în combinație cu propriile abordări subiective. Veți ajunge la o concluzie despre conținutul existent și despre ce tip de conținut vă va ajuta cel mai mult în viitorul apropiat.

Dacă această imagine de ansamblu pare vagă sau copleșitoare, nu vă faceți griji. Vom folosi secțiuni separate pentru a explora în detaliu fiecare dintre aceste concepte.

Curățarea conținutului dăunător

Nu uitați, obiectivul principal este curățarea conținutului dăunător de pe website-ul dvs.

Acest conținut ocupă pur și simplu spațiu și nu oferă nicio valoare domeniului sau utilizatorilor dvs.

Dar la ce ne referim, mai exact, când spunem conținut „dăunător”?

Există multe definiții potențiale, dar acestea sunt unele dintre cele mai aplicabile:

 • conținut prea scurt pentru a fi clasat. În primele zile de SEO, era obișnuit să publici cât mai multe articole pe blog, diversificând structurile URL. Actualmente, conținutul mai lung este mai relevant;
 • conținut fără backlink. Link-urile sunt conducta finală pentru succesul SEO. Nu numai că oferă un canal direct pentru ca autoritatea să treacă, mărind direct clasamentul dvs., ci și traficul de trimiteri înainte, care vă poate spori vizibilitatea și partajarea paginii dvs.;
 • conținut cu sintaxă proastă sau formulare slabă. Acesta este unul dintre factorii mai subiectivi de evaluat, dar joacă un rol important în strategia dvs. Boții de căutare Google au evaluatori de calitate integrați. Cu alte cuvinte, ei pot spune diferența dintre conținutul elocvent, clar și conținutul prost scris și greoi;
 • conținut cu puțin trafic. Acesta este locul în care Google Analytics vine în ajutor. Conținutul dvs. cel mai important (și cel mai valoros) va fi conținutul care atrage cel mai mult trafic;
 • conținut neactualizat. „Învechit” nu înseamnă neapărat vechi. Înseamnă că „nu mai este relevant”, așa că țineți cont de asta. Unele postări scrise mai demult ar putea fi încă perfect relevante. De asemenea, conținutul învechit nu trebuie întotdeauna aruncat. Uneori, o actualizare simplă este suficientă;
 • conținut care nu se clasează așa cum a fost prevăzut;
 • conținut cu organizare dezordonată. Acest lucru este rău pentru cititorii dvs., evident, pentru că ar putea avea probleme să vă urmeze logica sau să găsească secțiunea de care au nevoie.

Dacă găsiți articole care se potrivesc cu multe dintre criteriile de mai sus (și multe dintre ele merg mână în mână), puteți fi hotărât în ​​decizia dvs. de a le remedia.

De ce ar trebui să curățați conținutul dăunător de pe website?

Dar de ce facem asta în primul rând? În decursul descoperirii dvs., veți întâlni probabil anumite articole care vă plac doar subiectiv.

Credeți că sunt educative sau distractive, sau ambele. Dar nu au legături sau trafic prea mare.

De ce ați petrece timpul făcând ordine prin ele? Din următoarele motive:

 • experiența negativă a clienților;
 • rata de respingere mai mare și clasament mai scăzut;
 • difuzarea traficului și a clasamentului;
 • efectele ratei de accesare;
 • navigare simplificată.

În acest moment, ar trebui să înțelegeți ce constituie conținut „rău” și de ce ar trebui să îl curățați.

În următoarea secțiune, vom discuta despre una dintre cele mai bune metode de curățare: consolidarea SEO și consolidarea conținutului.

Vom discuta cum să vă pregătiți pentru auditul conținutului și cum să găsiți și să analizați valorile relevante pentru a vă ghida strategia.

Auditul conținutului și consolidarea SEO

Aveți o listă de articole pe blog, imagini și alte materiale de conținut care pur și simplu nu funcționează pentru dvs.

Ar trebui să ștergeți acele postări și să mergeți mai departe?

Este posibil să nu aveți nevoie. Prin procesul de consolidare SEO, altfel cunoscut sub numele de consolidare a conținutului, puteți lua toate cele mai bune elemente ale acestor articole și le puteți recombina într-o formă nouă.

Acest lucru este extrem de benefic, deoarece păstrează o parte din conținutul pe care l-ați creat.

În același timp, maximizează potențialul strategiei dvs.

Există câțiva pași principali pentru acest proces. Analizați cu atenție și interveniți acolo unde este cazul.

Știm că nu este ușor să renunțați la unele articole, dar este necesar să faceți acest pas.

Identificați conținutul difuz

În primul rând, veți avea timp să identificați bucăți de conținut „difuz”.

În multe cazuri, acestea vor fi doar mesajele „proaste” pe care le-am identificat anterior.

Nu generează suficient trafic sau nu sunt suficient de detaliate pentru a sta pe cont propriu.

Cu toate acestea, există un element suplimentar pe care trebuie să-l luăm în considerare – accentul lor actual.

Generați o listă cu toate articolele de pe blog care v-au dezamăgit într-un fel și încercați să le evaluați din punct de vedere al atenției lor.

Ideea aici este identificarea articolelor care, de la sine, sunt dezamăgitoare.

Împreună sau într-o formă diferită acestea ar putea servi o nevoie importantă a utilizatorului.

Prin auditul conținutului descoperiți puncte de suprapunere

În continuare, va trebui să descoperiți anumite puncte de suprapunere. Cu alte cuvinte, cum se raportează aceste piese de conținut difuze și discrete între ele?

Există oportunități de eliminare a secțiunilor redundante? Există modalități de a urmări un articol în altul?

Există câteva abordări pe care le puteți adopta aici. Cea mai ușoară este să grupați articole cu temă similară împreună în categorii și să le revizuiți împreună.

De exemplu, s-ar putea să aveți 10 articole care toate au ceva de-a face cu SEO local. Unele dintre ele sunt complet redundante? Un articol pare să servească ca o urmare a altuia? Aveți un articol care acoperă în detaliu un subiect care este menționat doar în trecerea în altă parte?

Dacă după acest pas, aveți câteva „insule” de conținut care nu se referă la alte postări, va trebui să decideți dacă doriți să le actualizați sau să le ștergeți complet.

Trebuie să luați în calcul următoarele aspecte:

 • definiți și solidificați o idee de bază;
 • prezentați conținutul într-o ordine logică;
 • eliminați sau editați prezentările și concluziile;
 • utilizați subsecțiunile;
 • editați pentru e șterge conținut irelevant;
 • editați pentru cuvinte cheie și expresii.

Setarea obiectivelor pentru auditul conținutului

Să începem prin stabilirea obiectivelor inițiale. Ce anume încercați să realizați prin auditul conținutului?

Evident, doriți să vă îmbunătățiți strategia de conținut, dar ce înseamnă asta cu adevărat?

Există mai multe obiective concurente pe care le puteți atinge:

 • Ranking. Clasamentul motoarelor de căutare și progresul SEO reprezintă o prioritate comună pentru întreprinderi și pentru un motiv întemeiat. Trecerea în partea de sus a unui SERP poate garanta practic traficul relevant pe website-ul dvs. atâta timp cât dețineți primul loc și restricționați simultan traficul pentru concurenți;
 • Trafic. Clasificarea traficului și a motoarelor de căutare au tendința de a merge mână în mână, dar este important să le considerăm concepte distincte. Dacă obiectivul final este să obțineți mai mult trafic, motoarele de căutare pot fi doar o prioritate secundară;
 • Experiența clientului. Dacă optimizați pentru experiența clienților, este posibil să fie nevoie să sacrificați unele componente SEO tehnice pentru a furniza conținut eficient și o experiență generală mai bună;
 • Lider în industrie. Doriți ca brandul dvs. să fie cunoscut ca lider de gândire în industrie? Și mai relevant, cât de important este acest factor, în comparație cu cât trafic și clasament obțineți? În multe cazuri, este o strategie pe termen mai lung decât achiziția de trafic sau SEO, deoarece accentul este pe construirea reputației dvs.;
 • Proba viitoare. Uneori, auditul dvs. de conținut înseamnă mai puțin stimularea rezultatelor dvs. de marketing și mai mult crearea unui sistem mai durabil.

Dorinți să combinați toate aceste obiective? Sunt unele mai importante decât altele? Există priorități pentru afacerea dvs. care nu se află pe această listă?

Nu există răspunsuri corecte sau greșite aici. Înțelegerea obiectivelor și a motivațiilor dvs. vă poate ajuta substanțial dacă sunteți forțați să luați o decizie grea în viitorul apropiat.

Concluzii

După cum puteți vedea, auditul conținutului este o acțiune complexă. De cele mai multe ori este și subiectivă.

Cel care face acest audit trebuie să înțeleagă foarte bine marca dvs.

Stabiliți foarte clar ce doriți să obțineți în urma auditului. Vă interesează mai mult curățarea materialului rău și începeți de la zero sau preferați să reutilizați cât mai mult din materialul dvs. vechi, sub formă de articole noi, mai mari și mai bune?

Dacă vă plac majoritatea materialelor, veți dori o parte din ambele, dar asta duce la o altă întrebare importantă.

Cum veți determina ce să tăiați și ce să reutilizați, să reinventați? Dacă aveți de gând să aruncați anumite articole și să reambalați altele prin optimizarea SEO, cum aveți de gând să discerneți între aceste două opțiuni?

Dacă găsiți un articol mediocru care aparține de un alt material mai puternic, veți acorda timp pentru rescrierea și actualizarea acestuia? În acest din urmă scenariu, ce valori de performanță sau evaluări subiective vă vor duce la acest punct?

După consultarea acestor surse, veți rămâne cu o grămadă de date masive. Veți avea o listă lungă de adrese URL și valori în mai multe dimensiuni pentru a vă ajuta să înțelegeți contextul respectivelor adrese URL.

De asemenea, este important să folosiți auditul conținutului ca o oportunitate de a stabili noi standarde de conținut pentru marca dvs. Stabiliți câteva standarde noi pentru conținutul oferit publicului și creșteți autoritatea online.

Lasă un comentariu